El candidat d’ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya, Oriol Junqueras, declara que “volem fer un nou país per a tothom en el qual nosaltres prenguem les decisions sobre el nostre futur” i un estat català “que no deixi a ningú enrere”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]J[/dropcap]unqueras, ha reclamat el dret dels catalans a decidir el seu propi futur a través de la construcció d’un nou estat que representi a tothom, hagi nascut on hagi nascut i parli la llengua que parli. “Volem fer un nou país per a tothom en el qual nosaltres prenguem les decisions sobre el nostre futur”, ha exclamat des del pavelló de Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts, ciutat de la qual n’és alcalde i que ha escollit per iniciar la campanya electoral dels republicans. Una campanya de la qual ERC espera sortir com a segona força al Parlament: “estem molt il·lusionats perquè creiem que podem ser segona força”, ha destacat el candidat republicà.

“Volem fer un nou país que serà un nou estat en el marc de la Unió Europea i també perquè tenim una nova oportunitat per fer-lo millor, per fer un país que valgui la pena de ser viscut”, ha desitjat davant de l’aplaudiment de les quatre-centes persones que s’han aplegat al pavelló.

Oriol Junqueras, durant el míting d’obertura de campanya a Sant Vicenç dels Horts. Font:ACN

Junqueras ha posat en valor el lema de campanya dels republicans, “un nou país per a tothom”, per defensar la construcció d’un estat català “que no deixi a ningú enrere”. El cap de llista d’ERC s’ha mostrat convençut que la independència garantirà la justícia social i la igualtat d’oportunitats dels catalans, els dos valors sobre els quals centra el seu discurs independentista.

El candidat republicà també ha afirmat que Esquerra no abandonarà a “la gent que no pot pagar la hipoteca, que està a l’atur i a la que li tallen la llum o l’aigua”. Com ha fet durant la precampanya, ha defensat una rebaixa de l’IRPF i de l’IVA, especialment per a les classes mitjanes i treballadores i la creació de nous impostos sobre les classes altes, els bancs i els especuladors, “aquells que més s’han beneficiat” del sistema.

En referència a les enquestes publicades pel CEO i pel CIS aquest dijous, Junqueras ha destacat que ERC se sent molt “il·lusionada” amb els resultats que pugui assolir el 25-N, ja que totes dues enquestes situen el partit en la segona posició pel que fa a intenció de vot. “Això no havia passat mai abans”, ha recordat.

Mirant al futur, però, el líder republicà no es conforma amb esdevenir el principal partit de l’oposició i ha assegurat que algun dia ERC guanyarà les eleccions a Catalunya. “No hi ha cap partit polític al món que hagi guanyat sempre les eleccions. Hi haurà un dia en què els que han guanyat sempre a Catalunya les perdran i les guanyarà algú altre. Aquest algú altres segur que serem nosaltres”, ha exclamat.

Junqueras ha pronunciar el primer discurs de campanya davant d’unes 400 persones al  pavelló de Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts. Entre ells, els principals candidats del partit, antics dirigents com l’expresident d’ERC, Joan Puigcercós i regidors i veïns de Sant Vicenç.

Primer míting de campanya

L’escriptor Jordi Llavina, que forma part de la llista d’ERC per Barcelona, ha estat l’encarregat de presentar el primer míting de campanya dels republicans. Ha donat pas a Oriol Junqueras i, prèviament, ho havia fet amb les tres persones que el segueixen a la llista, Gemma Calvet (4), Anna Simó(3), candidata del Baix Llobregat i l’Hospitalet, que es reincorporava després d’haver donat a llum fa només tres setmanes, i Marta Rovira (2).

Junqueras, flanquejat per Rovira i Simó, al míting d’inici de campanya. Font:ACN

La secretària general republicana va centrar el seu discurs en la defensa del dret a decidir i de la construcció d’un nou estat català dins la Unió Europea. Arguments jurídics, polítics i econòmics amb un denominador comú: “per sobre de tot hi ha la democràcia i nosaltres tenim tot el dret a decidir democràticament quin futur volem com a poble”. Un fet que, segons Rovira, trobarà l’empara d’Europa. “Cap demòcrata ho posarà en dubte”, ha assegurat.

Posteriorment, l’advocada Gemma Calvet -la principal independent a la llista d’ERC- ha posat en valor la capacitat d’obertura que té el partit, que ha incorporat a independents entre els primers llocs de la llista. “És temps per a una nova política i per a unes noves esquerres”, ha declarat.

Abans de començar el míting diversos candidats d’ERC, entre ells Junqueras i Rovira, han signat un manifest en el qual es comprometen a complir amb un codi ètic de bones pràctiques en política.

En clau de Baix Llobregat…

“No abandonarem a ningú pel camí”, ha afirmat Junqueras, posant com a exemple de convivència la situació que es viu a Sant Vicenç dels Horts, on un partit independentista com ERC governa un dels municipis de l’àrea metropolitana amb més percentatge d’immigració espanyola i de castellanoparlants. “Són dels nostres”, va dir el líder republicà en relació a tots els veïns i veïnes del poble i també a tota la ciutadania del país.

Anna Simó, candidata pel Baix Llobregat, ha estat una de les escollides per obrir la campanya electoral d’ERC. Font:ACN

Per la seva banda, la candidata del Baix Llobregat, Anna Simó, ha apel·lat a l’esforç que tots els representants d’ERC faran per defensar les tres sigles del partit (Esquerra / República / Catalunya). La portaveu republicana ha destacat la importància de l’actual campanya electoral, ja que encara hi ha entre un 20 i un 40% de la població que està indecisa i no sap a qui votarà el proper 25 de novembre.

Simó va ser escollida com a candidata del Baix Llobregat i l’Hospitalet per una àmplia majoria de la militància. Al Congrés Comarcal d’ERC celebrat a l’octubre a Viladecans, la diputada va declarar que “el Baix Llobregat i l’Hospitalet és, a banda d’una de les zones més poblades de Catalunya, de les que té la renda familiar disponible més baixa, de les que ha patit més l’atur i la destrucció de llocs de treball des que va començar la dura crisi econòmica. Som gent de classes populars, que hem vist com es governava aquesta legislatura prioritzant altres necessitats que les nostres, tant aquí com a Madrid, partidistes, de lobbies i de classe”.

“No podem perdre el temps, als treballadors i autònoms i aturats no se’ls pot demanar que esperin més, l’eina perquè visquem com ens mereixem és tenir un estat nostre, és inevitable.” va sentenciar Simó.

La candidata va afegir que “demano a la militància i als i les simpatitzants d’Esquerra, gent lluitadora i persistent, que un cop més ens deixem la pell per convèncer els nostres conciutadans que amb una Esquerra forta ens acostarem molt millor al nou país per a tothom, que volem tenir”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here