La Fundació pel Foment de la Societat del Coneixement (Citilab), l’Agència d’Innovació Industrial i Coneixement (Innobaix) i el Consell Comarcal del Baix Llobregat van signar ahir, un conveni de col•laboració que ha de permetre establir les bases per a la col•laboració estable entre aquestes institucions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n primer pas que segella aquest conveni és la nova ubicació  que estrenarà Innobaix dins del edifici del Citilab a Cornellà de Llobregat.  Aquesta nova ubicació ha de permetre i potenciar sinergies entre l’agencia Innobaix i el Citilab, aprofitant així la infraestructura i els recursos vinculats al desenvolupament i suport dels projectes d’innovació dels que ja disposa el Citilab.

Així doncs, un dels objectius principals que s’han marcat en el conveni signat ahir, són l’impuls de les noves metodologies en l’ús i aplicació de les TIC , fomentant el talent, treballant per la creació i dinamització de grups d’aprenentatge i de formació i impulsant la educació de noves persones emprenedores mitjançant el desenvolupament de la innovació col•laborativa al Baix Llobregat, i això entre empreses, agents socials, institucions pedagògiques, universitats, administracions, etc, amb l’objectiu d’establir un marc adequat que permeti donar resposta a les necessitats del territori i de les comunitats de ciutadans.

En la roda de premsa als mitjans els presidents signants del conveni van coincidir en destacar la importància de sumar aliances entre institucions i agents que treballin per enfortir les bases econòmiques de la comarca.  Per la seva banda, el president d’INNOBAIX, Luis Bahamonde va posar èmfasi en la importància de “reforçar la estructura de l’agència a un centre de referència en el terreny de la innovació com és Citilab”. Mentre Antonio Balmón, desde la preocupació per la xifra de persones desocupades que està assolint a la comarca, va declarar que “no ens podem permetre perdre ni un minut, ni un segon” en definir les accions innovadores que ens permetran dissenyar el nostre futur.

Finalment, Joaquim Balsera va manifestar que en aquests moments “són necessaris tots els mecanismes de col•laboració possibles”

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here