La candidata del PPC li recorda que van ser els socialistes catalans els que van formar govern amb Carod Rovira i ara “tenen complexos” per defensar una Catalunya dintre de l’Estat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a presidenta i candidata del PPC a la Generalitat, Alicia Sánchez-Camacho, va respondre les declaracions de Pere Navarro en què afirmava que Mariano Rajoy és una fàbrica d’independentistes. Sánchez-Camacho va titllar de “patètic” i “lamentable” que el candidat socialista fes aquesta acusació. Li va recordar que el PSC va formar govern amb Josep Lluis Carod Rovira i que ara té “complexos” a l’hora de defensar una Catalunya dintre de l’estat espanyol, tal i com sí que fa el PPC. Per això, la líder dels populars catalans va demanar el suport als tradicionals votants socialistes de l’Àrea Metropolitana que, segons va dir, es troben amb un PSC “perdut” i “en terra de ningú”.

Des d’un feu socialista com Sant Boi de Llobregat, la candidata del PPC es va atrevir ahir a elevar el to de les crítiques al PSC. Per una banda, Alicia Sánchez-Camacho va fer referència a les paraules que va pronunciar ahir dissabte el candidat socialista, Pere Navarro, acusant  Rajoy de fabricar independentistes. La líder dels populars catalans va titllar l’actitud de Navarro de patètica i lamentable. Sánchez-Camacho va utilitzar com a argument en contra del PSC, el seu passat perquè els va recordar que van ser els socialistes catalans els que van pactar govern amb un independentista com Carod Rovira.

A més, la presidenta del Partit Popular català va insistir en què el PSC està “perdut” i “en terra de ningú” en el debat nacional. Segons Sánchez-Camacho, els socialistes catalans tenen complexos a l’hora de defensar una Catalunya dintre de l’estat espanyol. En canvi, el PPC, va afegir, ho defensa amb claredat.

Després de les crítiques, Sánchez-Camacho va demanar a la ciutadania de l’Àrea Metropolitana que tradicionalment havia votat al PSC, que deixin la ideologia al marge i, davant la transcendència de les eleccions del 25N, optin pel vot útil al PPC. Els populars catalans són, va reiterar, l’única força que pot oferir garanties per aturar la deriva independentista d’Artur Mas.

Sánchez-Camacho va apuntar que ja s’està produint un canvi en l’Àrea Metropolitana on cada cop, va dir, el PPC té més representació institucional i més simpatitzants. Així, la candidata es va marcar com a fita convertir el que tradicionalment era “el cinturó roig” de Catalunya en “l’avinguda blava”.

El miratge de Mas

CiU també va rebre crítiques de la líder dels populars catalans. Sánchez-Camacho va negar que una Catalunya independent es pugui convertir en la setena potència europea, tal i com va dir ahir Artur Mas. Aquesta afirmació de Mas suposa, va afirmar, allunyar-se de la realitat catalana i presentar una Catalunya “virtual” i de “disseny”.

Sánchez-Camacho va afegir que Mas s’oblida dels problemes que pateix la gent de municipis com ara Sant Boi de Llobregat.

La líder del PPC, va retreure a Mas que digui que el PPC fa el discurs de la por. Segons ella, els populars catalans fan “el discurs de la veritat”, però CiU no el vol escoltar i pretén enganyar als ciutadans. Un dels enganys del convergent és, va dir, afirmar que una Catalunya independent es quedaria a la UE. Segons la dirigent popular, Europa no permetria un estat català fora de l’espanyol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here