La candidata nº8 Lorena Vicioso i el candidat nº4 Jaume Bosch, han explicat davant del SOC de Sant Feliu de Llobregat, la situació en la que es troba la comarca i les propostes de la coalició ecosocialista per millorar-la

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]M[/dropcap]és de 70.000 persones aturades. Aquesta xifra l’han posat en valor, totes les intervencions de la roda de premsa d’avui. La primera intervenció ha estat la del president d’ICV del Baix Llobregat i regidor de Cornellà, Arnau Funes. Funes ha recordat precisament que “el Baix Llobregat és una comarca especialment castigada per l’atur, amb una tradició industrial d’empreses que avui estan tancant i que fan que la situació comarcal sigui molt preocupant”.

El president d’ICV del Baix Llobregat també ha volgut recalcar que “tots els càrrecs públics de la coalició faran Vaga”, demà 14N. “Des d’aquí vull demanar que reflexionin a d’altres partits d’esquerres, els càrrecs públics dels quals estaran treballant durant la Vaga”.

Posteriorment ha intervingut Lorena Vicioso. La nº8 de la coalició ha destacat que l’única solució de CiU per pal•liar la situació de la comarca “va estar proposar-nos el model Eurovegas”. La candidata pratenca ha afirmat que “en canvi de propostes com aquesta, que continuen amb el mateix model injust i precaritzen el treball, ICV-EUiA proposa una distribució més justa, recuperant el impost de successions o perseguint realment el frau fiscal”.

Finalment ha intervingut Jaume Bosch, cap de llista de la coalició per al Baix Llobregat. El diputat santfeliuenc ha recalcat que “davant de propostes com les de Foment del Treball que proposen seguir retallant prestacions socials, ICV-EUiA proposa lluitar contra l’atur creant ocupació”.

Bosch també ha assegurat que la seva formació pretén fer enrere les retallades en educació, sanitat i serveis socials. “Hem de treure conclusions del cas Eurovegas, per adonar-nos de la importància de la lluita ciutadana”.

El diputat ecosocialista ha exclamat “No Eurovegas, Si Parc Agrari”, ja que segons ell, “a més de protegir el territori i el medi ambient, el Parc Agrari genera ocupació i producció agrícola de proximitat”.

Per acabar, Bosch s’ha referit a la sentència coneguda avui, sobre la decisió del jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Martorell, que absol els tres treballadors de SEAT de Martorell,  dos d’ells delegats, que van ser imputats per una falta de lesions, de danys i de coaccions per un presumpte incident que es va produir als accessos de la factoria durant la jornada de vaga general del passat 29 de març.

El diputat, fins ara membre de la Comissió d’Interior al Parlament, que va criticar durament a Puig, la manera de procedir de la policia catalana; ha celebrat la decisió del jutjat “que posa en evidència el intent de criminalitzar les protestes sindicals”.

Bosch ha exigit al Sr.Puig, Conseller d’Interior de la Generalitat, “que faci públic el resultat dels expedients informatius oberts als mossos que van participar de la detenció”.

Propostes de la coalició per al Baix Llobregat

Lluita contra la crisi i l’atur al Baix Llobregat – Amb mesures com el suport a la proposta sindical de la Plataforma per la Reindustrialitzacióde Catalunya adaptada a la comarca i la creació de l’òrgan de coordinació i diàleg permanent amb la Generalitat proposat pel Consell comarcal.

Lluita contra les Retallades – Pla de recuperació progressiva dels serveis bàsics (educatius, de sanitat, de serveis socials, municipals) retallats pel Govern de CIU.

Propostes de futur – Aposta per la potenciació del Parc Agrari del Baix Llobregat i la defensa del Delta com a espai de creació de llocs de treball, de comerç de proximitat, de generació de sobirania alimentària, de protecció de la natura i de potenciació del turisme i la gastronomia de la comarca.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here