Aquest cap de setmana diferents entitats col·laboren per tirar endavant la 26a Exposició de bolets de tardor de Collserola i el 1r Mercat de Pagès, entre d’altres activitats

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]es de divendres 16 i fins diumenge 18 de novembre Sant Feliu de Llobregat s’omplirà de roses, bolets, productes ecològics, segells i obres d’art.

Es tracta de “Tardor al Palau”, una iniciativa dels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat, l’Agrupació de Recerca i Estudis de Sant Feliu, Firart, Gaia, el Centre Català de Col·leccionisme de Sant Feliu i un grup de pagesos locals, amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat.

En el marc de “Roses a la tardor”, que començarà el divendres al vespre amb la conferència “Abans que el temps ho esborri”, a càrrec de F. Xavier Baladía, s’inauguraran les exposicions de Roses de Tardor i vi d’honor i se celebrarà, el dissabte, un sopar de l’Associació Amics de les Roses. Diumenge s’han programat tallers i demostracions, així com el passi del documental “Les Arrels de les Roses”.

El dissabte 17 al matí, a les 9.00 hores, se sortirà de la Plaça de l’Estació per anar a Collserola a recollir bolets i a la tarda es farà la classificació de les varietats que s’hagin recollit al Palau Falguera. El diumenge s’ha programat la conferència “500 bolets de Collserola”, a càrrec de Pep Clavero, i un tastet de cuina de bolets. Durant tot el cap de setmana es podrà visitar a la sala d’exposicions del Palau Falguera la 26a exposició de bolets de tardor de Collserola.

A més de les roses i els bolets, “Tardor al Palau” aposta també per l’agricultura ecològica i per això el dissabte i el diumenge se celebrarà el 1r Mercat de Pagès, on pagesos locals posaran a la venda productes frescos, de temporada i ecològics. El Mercat de Pagès s’instal·larà al pati del Palau Falguera de 10 a 14 hores. El diumenge al matí, l’Associació Ambiental Gaia ha preparat una exposició i tallers de com treballar la terra de forma ecològica en horts adreçats a l’autoconsum, als horts orgànics Ca N’Alegria.

Durant el cap de setmana també es podrà visitar una mostra de segells de roses, bolets i productes agraris a les sales nobles del Palau Falguera, en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores. I el diumenge al matí hi haurà una fira, exposició i venda d’obres d’artistes plàstics al carrer.

A l’agenda d’elBaix.cat es pot consultar la programació de totes les activitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here