El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) proposa des de Sant Feliu de Llobregat, un sistema de “beques salari” de 1.000 euros “lligades al rendiment acadèmic” de les persones universitàries

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]I[/dropcap]sabel Buján, l’àvia d’origen extremeny que va enregistrar un vídeo per dir-li a l’expresident d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que no tornava a la seva terra perquè “no li donava la gana”, ha gravat unes altres imatges per demanar el vot de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i va fer costat al candidat Alfons López Tena en l’acte d’ahir al vespre a l’auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat. D’altra banda, abans d’iniciar el míting, López Tena va explicar als mitjans que proposa un sistema de “beques salari” de 1.000 euros lligades al rendiment acadèmic per garantir una educació universitària “pública, universal i de qualitat”.

Després del vídeo en resposta a les declaracions a Fernández Vara -que va dir que si Catalunya fos independent hauria de “retornar les 150.000 persones que van ser sostretes de la comunitat”-, l’àvia Isabel ha tornat a enregistrar unes declaracions en què demana el vot pel candidat de Solidaritat, Alfons López Tena. “Hem d’anar a votar el dia 25. És obligatori per al futur de Catalunya, per al futur de Catalunya, necessitem aquests vots, volem ser independents. I aquí estic jo, que sóc una catalana adoptada. Votaré a López Tena, perquè crec que és dels més legals que hi ha al planeta”, explica en el vídeo.

Ahir, l’àvia d’origen extremeny va participar a l’acte de campanya de SI a Sant Feliu de Llobregat, per dir que cal “donar una vida millor als nostres fills i als nostres néts”.

En declaracions als periodistes abans de l’acte central de campanya electoral al Baix Llobregat, López Tena va explicar la seva proposta per atorgar “beques salari” als estudiants universitaris. “Si ho féssim per a 100.000 joves, a 1.000 euros per a cada jove, seria una xifra assumible”, va dir el candidat de SI. Als ajuts hi optaria tot l’alumnat per igual, independentment dels seus recursos econòmics, per garantir una educació “universal i de qualitat” i evitar “el risc” de segregar els alumnes en universitats públiques o privades segons els ingressos familiars.

A més, el cap de llista de SI va proposar triplicar la inversió en I+D i que passi de l’1% actual al 3%, per garantir també que “la gent millor formada pugui trobar feina en investigació”.

Resposta a Bono

López Tena va lamentar les declaracions de l’expresident del Congrés, el socialista José Bono, que va dir que “quan va començar a ser sospitós ser alemany i jueu, les coses van començar a anar malament”. “Se li hauria de recordar al senyor Bono que nosaltres, els que volem la independència, lluitem perquè els que estan contra la independència puguin votar, no com el senyor Bono que vol impedir-nos votar a tots”, va declarar el cap de llista de SI.

Les declaracions de Puig, “indignes”

López Tena va titllar d'”indignes” les declaracions del conseller Felip Puig, que va valorar que la vaga s’ha saldat “sense incidents notables” -si bé s’ha disculpat per l’agressió policial a un menor. El candidat de SI va explicar que el PSC no ha volgut unir-se a la petició de SI, ERC i ICV-EUiA per convocar la Diputació Permanent del Parlament perquè Puig doni explicació sobre la càrrega policial a Tarragona. Si més de dos grups ho demanen, la presidenta del Parlament ha de convocar la Diputació Permanent de manera “urgent” però el reglament no especifica un termini concret.

En aquest sentit, López Tenava dir: “Veurem si De Gispert actua de manera diligent o de manera sectària”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here