Castelldefels celebra des d’ahir i fins al 28 de novembre la Setmana de la Ciència i les Noves Tecnologies, que gira entorn els sistemes de salut intel·ligent

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Setmana de la Ciència i les Noves Tecnologies són un conjunt d’activitats de divulgació que enguany dediquen una especial atenció a la figura de Neil Amstrong(1930-2012) i els sistemes de salut intel·ligent. Aquest any a més és l’Any Internacional de l’Energia Sostenible per a Tothom, l’Any Europeu per a l’Envelliment Actiu i l’Any de la Neurociència.

Les activitats van començar ahir amb l’homenatge a Neil Armostrong a càrrec de l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels, que ha preparat una exposició titulada “El viatge a la lluna” que es pot visitar fins al 30 de novembre a l’Ajuntament de la ciutat.

Aquest matí s’han programat dues visites guiades al Castell i demà tota l’activitat de la Setmana de la Ciència es trasllada al Centre d’Activitats Ambientals Cal Ganxo. Allà es farà un itinerari guiat al turó de Can Vinader (Garraf), a càrrec de la Fundació Catalana de l’Esplai, hi haurà un planetari inflable amb planetari digital per a infants i adults i es farà una observació de taques solars amb telescopi. També s’han organitzat xerrades i un taller de llançament de cohets d’aigua.

La inauguració oficial de la Setmana de la Ciència i les Noves Tecnologies a Castelldefels serà el dimarts, 20 de novembre,  a la tarda a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeronàutica de Castelldefels (EETAC), al campus de la UPC, on Javier Castelo, del Departament de Física de la UAB, oferirà la conferència “Marie i Irene Curie”.

El dijous 22 de novembre se celebrarà una jornada de salut intel·ligent, on es reflexionarà sobre les tecnologies de la informació i la comunicació al servei de la salut. Josep Manel Picas, President de l’European Association of Healthcare IT Managers, farà una conferència amb el títol “Tendències actuals en la utilització de les TIC a l’entorn sanitari” i es debatran diferents casos pràctics amb la presència de professionals i investigadors del sector.

Durant la setmana vinent diferents entitats del municipi han organitzat activitats en el marc de la Setmana de la Ciència, com contes infantils, exposicions i una sessió d’observació astronòmica.

L’objectiu de la Setmana de la Ciència i les Noves Tecnologies, que se celebra anualment a Castelldefels amb l’impuls de la Unió Europea i sota la coordinació en l’àmbit estatal de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i, a Catalunya, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), és fomentar la sensibilitat de la societat envers les activitats d’investigació científica i innovació tecnològica i promoure la cultura científica de la ciutadania mitjançant l’accés directe al coneixement del patrimoni en aquests camps, de les activitats dels investigadors i de les polítiques públiques que es desenvolupen a aquest efecte.

A l’agenda d’elBaix.cat es pot consultar la programació completa de totes les activitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here