La candidata del Baix Llobregat, Anna Simó, ha recordat que el dia de les eleccions és també el Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones i que ha de “servir per reforçar el nostre compromís de seguir lluitant i eliminar aquesta xacra de la societat”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l president d’ERC i candidat a les eleccions al Parlament per ERC-Catalunya sí, Oriol Junqueras, ha reivindicat el paper de la dona en la política en un acte aquest matí a Molins de Rei. Ho ha fet acompanyat de la numero dos per Barcelona, Marta Rovira, i de la numero tres, Anna Simó, candidata pel Baix Llobregat, així com una àmplia representació de dones del partit, militants, càrrecs interns i càrrecs electes.

L’acte ha servit per reclamar el paper actiu que ha de tenir la dona en política i Junqueras ha agraït que les seves companyes l’hagin definit com un polític amb una gran vessant femenina. Per al candidat republicà aquesta part femenina es resumeix amb la capacitat per promoure consensos tant a Sant Vicenç dels Horts, com a Brussel·les, com ara a Catalunya.

“Tenim l’oportunitat de construir el primer estat d’occident amb una representació real del paper dels dones a la societat” ha afirmat Junqueras, que ha recordat que les dones no només són el 51% de la població sinó que representen un percentatge altíssim del PIB, encara que històricament en un mercat de treball no retribuït, i cada cop amb un paper més destacat en l’àmbit laboral.

“Les aportacions de les dones també s’han de poder fer des de l’àmbit de la política i en la futura Catalunya independent, i mentre no ho siguem, ens convé molt que les dones tinguin espai per poder desenvolupar aquest paper clau”, ha afirmat flanquejat per Anna Simó, candidata del Baix Llobregat, i Marta Rovira, secretària general d’ERC.

Anna Simó, número tres de la llista electoral d’ERC – Catalunya Sí per Barcelona, ha recordat que “el 25N no només hi ha unes seleccions al Parlament sinó que la cita electoral coincideix amb el dia internacional contra la violència envers les dones”, i ha expressat la voluntat “que aquell dia serveixi també per reforçar el nostre compromís de seguir lluitant i eliminar aquesta xacra de la societat”.

La secretària general d’ERC i numero dos de la llista electoral, Marta Rovira, ha afirmat que les dones estan compromeses amb la política, són un sector actiu i un sector compromès amb la societat i no sempre es veuen representades per les accions polítiques, “ERC té el compromís de feminitzar la política amb una visió de gènere diferenciada, amb la recerca d’amplis consensos, amb aportacions basades sempre en el diàleg i amb una visió diferenciada de la societat”.

Oriol Junqueras també ha parlat de la importància de les dones a Esquerra Republicana de Catalunya. Entre d’altres, ha citat el fet que les números 2 (Marta Rovira), 3 (Anna Simó) i 4 (Gemma Calvet) del partit per Barcelona siguin dones, tot i que ERC encara no ha tingut mai una candidata com a cap de llista a les eleccions al Parlament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here