L’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José (ICV-EUiA), va participar dijous passat en una de les ponències de l’Smart City Expo World Congress, certamen de referència mundial sobre ciutats intel·ligents, celebrat al recinte firal de l’Hospitalet

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n la sessió, organitzada per CTecno i Localret, van participar també l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa; la 1a tinent d’alcalde de Figueres, Marta Felip i la 2a tinent d’alcalde de Sabadell, Montserrat Capdevila, qui van compartir els aprenentatges, reptes i fulls de ruta entorn a les seves experiències en l’àmbit de les smart cities.

Jordi San José va explicar els projectes que s’estan treballant a Sant Feliu amb l’objectiu d’anar cap a un model de ciutat innovadora per millorar la capacitat de resposta de l’Ajuntament vers la ciutadania, les entitats i el teixit empresarial, prioritzant la transparència i l’agilitat en els tràmits.

Algunes de les iniciatives que estan en marxa són la gestió intel·ligent de les aigües pluvials i del sistema de reg, l’atenció a les dones a través d’Skype, l’entrevista de l’alcalde per Internet, l’ús municipal de les xarxes socials o l’aplicació de la realitat augmentada en determinats projectes.

El congrés, que ha celebrat la seva segona edició, ha reunit més de 300 ponents de prestigi internacional i 140 empreses dels àmbits tecnològic, mediambiental i de serveis implicades en el desenvolupament de solucions urbanes que permeten la gestió eficient dels espais urbans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here