Entre diferents activitats, el dijous 22 de novembre a la tarda s’inaugura una exposició instal·lada a la Sala García Lorca del Teatre Núria Espert

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l 29 de desembre de 1912 va arribar, per primer cop, el tren a Sant Andreu de la Barca. 100 anys després, la ciutat es prepara per commemorar l’arribada de tan important mitjà de transport amb diverses activitats, entre les que hi ha una destacada exposició, una xerrada i el descobriment d’un monòlit, entre d’altres.

Les activitats comencen el dijous 22 de novembre amb la inauguració de l’exposició “Centenari del Carrilet a Sant Andreu de la Barca”, un recorregut visual de la història del tren a la ciutat. L’acte d’inauguració serà a les 20.00 hores i l’exposició està instal·lada en el Teatre Núria Espert, a la Sala Federico García Lorca.

La mostra  consta de l’exposició itinerant de FGC a més d’una retrospectiva amb fotografies de l’evolució del tren i vitrines amb documentació pròpia de Sant Andreu de la Barca. Els visitants també hi trobaran unes vitrines amb exposició de material deixat per col·leccionistes, una maqueta de la Magòria i de l’estació de Sant Andreu de la Barca.

L’exposició romandrà oberta al públic fins al 2 de desembre els dissabtes, diumenges i festius en horari de 12.00 a 14.0o hores i de 18.00 a 20.00 hores. Els dies laborarles l’horari de visita de l’exposició serà de 18.00 a 20.00 h i els centres educatius també podran visitar-la en hores concertades.

Les activitats de commemoració de l’arribada del  tren a Sant Andreu continuaran el dijous 29 de novembre a la tarda amb la conferència “L’arribada del ferrocarril a Sant Andreu de la Barca. 100 anys d’un esdeveniment que canviarà un poble”, a càrrec de Mercè Aymerich, arxivera municipal al Teatre Núria Espert.

L’endemà, 30 de novembre, i emmarcat dins el programa de la Festa de Sant Andreu, es farà el descobriment d’un monòlit commemoratiu del centenari de l’arribada del tren situat al Passeig del Parlament de Catalunya (cruïlla amb carrer de la Palla), en un espai intermedi entre l’antiga i la nova estació dels Ferrocarrils a la ciutat.

També està previst que el 29 de desembre, dia de l’arribada del tren a la ciutat l’any 1912, se celebri un acte commemoratiu que encara està pendent de definició.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here