El cap de llista del PSC Pere Navarro ha participat en aquest acte central de campanya del PSC del Baix Llobregat, acompanyat per l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón; i la diputada al Congrés, Carme Chacón. Unes mil persones han omplert l’Auditori de Cornellà

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, va fer una crida als ciutadans progressistes perquè aprofitessin les eleccions del dia 25 de novembre per “fer la revolució i revelar-se” donant el seu suport als socialistes. Per Navarro, aquesta és la millor i única manera de frenar les retallades i d’evitar que el proper diumenge “passi el que sembla imparable” amb una majoritària victòria de CiU. El cap de llista del PSC també va criticar el discurs social que manté aquesta campanya el PPC.

Per fer-ho, Navarro va ironitzar convidant a la candidata Alícia Sánchez-Camacho a militar al PSC perquè en campanya està fent propostes que els socialistes fan habitualment.  Pere Navarro veu desmobilitzat l’electorat d’esquerres i per això va voler dedicar el missatge del míting d’ahir al vespre a Cornellà de Llobregat, a animar a votar als progressistes. Davant un miler de persones que van omplir l’Auditori de la ciutat, el candidat del PSC va alertar que “la dreta està tota mobilitzada amb l’excusa de la crisi” i va cridar a “tota la gent que vulgui canviar les coses” a votar el dia 25.

“Res està escrit. Res està fet. Encara veig massa gent resignada, com si el que hagués de passar el dia 25 fos imparable”,va dir Navarro.

Pere Navarro, a l’acte del PSC a Cornellà de Llobregat.Font:ACN

I és que el socialista va voler  animar els seus a “revelar-nos votant” diumenge. “És la millor revolució. Jo us demano que siguem revolucionaris i que votem el dia 25”, va sentenciar, tot afegint que “tenim l’oportunitat de defensar a tots els que ho passen malament, i podem aconseguir la victòria dels que no ens resignem”.

Durant el seu discurs, Navarro es va referir al debat de TV3 de diumenge passat per criticar el discurs electoral del PPC. Aquí, el socialista va voler ironitzar amb la possibilitat que la candidata popular, Alícia Sánchez-Camacho, acabés sent del Partit dels Socialistes. “Amb tot el que va dir, vaig dir que s’afiliés al PSC. Ella deia que volia donar llocs de treball, serveis socials, posar escoles, ajudar a la gent… i vaig pensar que ens havíem equivocat i hi havia dos candidats del PSC. No, era Camacho dissimulant, perquè es de dretes, i tothom dissimula menys nosaltres en eleccions”, va sentenciar.

A l’acte van assistir i participar l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, i la diputada al Congrés, Carme Chacón que van acompanyar ahir al vespre a Pere Navarro al seu míting a Cornellà de Llobregat. Entre el públic també hi havia l’expresident de la Generalitat, José Montilla.

Balmón: “Jo vull ser independent de Berlín, no de Madrid”

L’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, va irrompre aquest dilluns en l’acte del candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, al seu municipi. Balmón va carregar contra els independentistes per voler “tapar” la seva gestió econòmica i la seva dependència de les polítiques d’extrema austeritat amb una “cortina de fum”. És per això que va cridar a votar PSC per allunyar-se “dels mercats, dels poderosos, dels frívols i dels cínics”.

Antoni Balmón, a l’acte del PSC de Cornellà de Llobregat. Font:ACN

“Jo vull ser independent de Berlín, no de Madrid”, va cridar. L’alcalde i secretari d’Acció Política del PSC va aconseguir fer aixecar alguns dels prop de mil socialistes que ha reunit a l’Auditori de la ciutat en criticar la postura dels independentistes en aquesta campanya i, especialment, la del candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas.

“Jo vull ser independent de Berlín i no de Madrid”, va sentenciar Balmón, que va afegir que per ell el que cal ara és “ser independent dels poderosos, dels mercats, dels frívols, dels cínics”. Amb això, l’alcalde de Cornellà va voler escenificar que, lluny de la “cortina de fum” que prediquen els independentistes, ara Catalunya necessita “tenir unes bases econòmiques fortes, un país fort, que es compromet amb els seus, que tingui aquesta força per tornar a sortir, per tornar a recuperar la credibilitat, i per tornar a tenir oportunitats de futur”.

Chacón acusa Mas i CiU d’utilitzar el sobiranisme de forma “èpica” per tapar els problemes socials

Carme Chacón, per la seva part, va tenir una intervenció molt semblant a la que va fer al míting de l’Hospitalet. Però tot i això, va voler dedicar part del seu discurs a carregar contra el discurs de CiU i, sobretot, a les formes en que el fa evident.

“Diuen que es parla només d’independència perquè té èpica. Èpica és una altra cosa; èpica és que una família arribi a final de mes amb 400 euros, que un jubilat pagui dos cops els medicaments i tiri endavant la família, que els mestres de l’escola pública tinguin 35 alumnes per aula, que tanta gent estigui en llistes d’espera. Això sí és èpic”, va sentenciar.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here