El Periódico considera que “Cornellà és un exemple a seguir per a d’altres municipis de Catalunya”. Així  ho determina aquest diari, que ha realitzat un reportatge sobre la situació financera de l’ajuntament baixllobregatí

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons aquest diari, Cornellà és un cas atípic en la resta del territori català, perquè ara té un deute de set milions d’euros, una quantia que podria pagar només amb els dotze milions que la Generalitat li deu.

Cornellà és un dels municipis que més ha reduït el seu deute des del 2008 i fins el 2012. Així està registrat a l’anuari del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Actualment, hi ha prop de set milions d’euros de deute municipal, una de les xifres més baixes de tota la comarca. Segons l’alcalde de Cornellà, Antònio Balmón (PSC) i en declaracions a l’Alcalde Respon d’octubre, Cornellà és un dels municipis menys endeutats de la comarca i de la resta de Catalunya perquè l’Ajuntament no està fent nova inversió.

Si es calcula el deute municipal pel número d’habitants, cada cornellanenc hauria de pagar 97 euros per deixar totalment sanejada l’economia local. Els barcelonins, per exemple, haurien de pagar 490 euros i els tarragonins, més de 1.000.

Balmón declarava a Ràdio Cornellà qie considera que “Cornellà ha fet les coses ben fetes i que des del 2007, moment en què va intuir la crisi econòmica, ja va començar a descomptar els ingressos per llicències d’obres”

Antònio Balmón va ordenar al 2007 que en els pressupostos del 2008 no es contemplessin els sis milions d’euros previstos per llicències d’obres. D’aquesta forma, segons Balmón “Cornellà va esdevenir un avís del que ara estem patint”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here