Es portarà a terme el diumenge 25 de novembre a la tarda i repassarà la revolució industrial, la Guerra Civil, la caça de bruixes i l’escola moderna entre d’altres moments històrics

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]rrels Locals és una iniciativa de tres baixllobregatines, la Bea Jiménez, la Marta Sánchez i l’Esther Tort, que el passat mes de maig van decidir posar en marxa aquesta entitat per divulgar la història de la ciutat i de la comarca d’una forma diferent.

Per aquest diumenge a la tarda ha organitzat “Un tast de Sant Feliu”, un itinerari per la ciutat on els participants podran conèixer alguns dels moments més interessants de la història de la ciutat i on descobriran quines històries s’amaguen als carrers i les places que veuen cada dia mitjançant la presentació de sis personatges que van viure alguns dels episodis més convulsos de la història de Sant Feliu.

“El que té d’especial “Un tast de Sant Feliu” és que vol anar més enllà de donar informació sobre la història de la ciutat o sobre un edifici; el que volem és fer-ho d’una manera lúdica i propera a través de les experiències personals de sis santfeliuencs”, expliquen des d’Arrels Locals.

L’itinerari, que té una durada prevista d’una hora i mitja i que és obert al públic de totes les edats, segueix un fil conductor que farà viatjar als participants al Sant Feliu en guerra de la mà de Tomàs Gaspà, l’alcalde la ciutat en aquella època, Jaume Majó, un vigilant municipal que es va veure involucrat en una batalla campal entre seguidors radicals de Lerroux i Carlistes al 1911, Manuel Bertrand, que va crear una fàbrica a la ciutat a mitjans del segle XIX, Enriqueta Martí, coneguda com a vampiressa de Barcelona, que va nèixer i crèixer a Sant Feliu, Blanca Bardiera, veïna de la ciutat que fou jutjada per bruixa al segle XVI, i el mestre Esteve, impulsor de l’escola moderna i de l’Ateneu.

“Estem molt contentes de la rebuda que estem tenint”, comenten les impulsores d’Arrels Locals. “Som una entitat molt jove i estem tenint el suport de la gent i de les entitats de la ciutat des del principi”, destaquen. L’oferta d’aquest tipus de rutes culturals no és molt gran a Sant Feliu de Llobregat i per això, Jiménez, Sánchez i Tort creuen que la gent s’ha afegit a les seves propostes “amb il·lusió”.

Arrels Locals organitza dos cops al mes l’itinerari “Un tast de Sant Feliu”, que es porta a terme aquest diumenge a partir de les 18.15 hores al Parc Nadal amb un preu de 5 euros per persona. A finals d’agost van organitzar, junt amb una altra entitat, Calaix de sastre, una ruta i activitats en el marc de la commemoració dels 1.010 anys de l’aparició del nom de Sant Feliu a un document escrit i a l’octubre van crear una ruta sobre com s’han viscut les festes majors a Sant Feliu a través de la història.

Actualment estan treballant en una activitat per al públic familiar, “volem fer partíceps de la història també als més petits”, afirmen.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here