Albert Rivera diu  des de Gavà, que diumenge hi haurà una “rebolcada democràtica” a les urnes contra la “partitocràcia i la cleptocràcia”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l candidat de C’s a les llistes de Barcelona Miguel García ha qualificat aquest divendres al vespre de “cop d’estat com el de Tejero” la proposta de referèndum independentista del president Artur Mas. Segons ell, el tinent coronel de la Guàrdia Civil va fer un cop d’estat amb “tricorni” i Mas el farà amb “corbata”.

En l’últim acte amb públic d’aquesta campanya, Albert Rivera ha vaticinat que diumenge hi haurà una “rebolcada democràtica” a les urnes contra la “partitocràcia i la cleptocràcia” que governa el país. Miguel García va penúltim a les llistes de C’s a Barcelona i ha fet un discurs emotiu i molt crític amb el PSC i el PPC. Als socialistes els ha qualificat “d’acomplexats” per apostar per un model d’estat “estrany”, el federalisme asimètric. “Havien guardat el federalisme al bagul i ara l’han tret”. Al PPC l’ha acusat de fer “punyalades per l’esquena” com l’anunci als diaris on demana als votants de C’s que optin pels populars.

Dels que volen la independència, ha demanat que “no s’escapin vius” i que cal impedir el referèndum. “No som fatxes, som constitucionalistes”, ha dit, però ha evocat el cop d’estat de Tejero per equiparar-lo a les intencions de Mas.

Per la seva banda, Albert Rivera ha dit que la “minoria creixent” que representa C’s vol deixar de ser “súbdita” dels partits tradicionals i “donar una rebolcada” al país el proper diumenge a les urnes. D’aquesta manera, amb aquesta “revolució ciutadana” es trencaria el cicle que ha convertit la democràcia en “partitocràcia i cleptocràcia”. “L’únic dret que no han retallat és el del vot”, ha assegurat, i ho ha recordat als “molts catalans que no surten al carrer i que no s’atreveixen a dir que són espanyols”. “Si no ens mobilitzem, tot seguirà igual”, ha dit.

En l’acte final de campanya, en un casal d’avis de Gavà, i posteriorment en el sopar amb militants en un restaurant de Gavà mateix, el candidat de Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C’s) ha assegurat que ells seran “l’única oposició” a Mas, perquè ningú espera que el líder del PSC, Pere Navarro, en faci. “Serem la punta de llança de la ciutadania, tombarem murs, farem ponts”, ha reblat. Rivera ha assegurat que aquesta campanya ha estat “la millor” de C’s.

Rivera també ha dit que algun dels discursos de Mas “no són propis de la democràcia” i ha equiparat els que pensen com C’s als “dissidents de Veneçuela”.

Miguel Ángel Ibáñez, regidor a Gavà, ha dit que C’s és l’únic partit “reformista” que es pot encarar als independentistes i als neutres o “acomodaticis”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here