El cinema PISA tanca aquesta nit les seves portes després de quaranta-sis anys de vida. Ho fa perquè, segons ha explicat l’Alcalde Antònio Balmón, l’any vinent totes les pel·lícules es projectaran en format digital i l’Ajuntament no invertirà en aquesta renovació del PISA

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l tancament del PISA, però, era un fet anunciat després de què al 2008, l’Ajuntament comprés els terrenys i mantingués, per voluntat pròpia, l’equipament obert malgrat la poca recaptació econòmica. Segons ha explicat Balmón, el consistori va negociar amb el propietari del PISA el manteniment del cinema, però finalment va ser l’Ajuntament qui es va fer càrrec del seu funcionament. L’Alcalde va explicar que mantenir obert el PISA costa 200.000 euros anuals.

En declaracions en el programa de “l’Alcalde Respon” de Ràdio Cornellà, Balmón també va explicar que tancar el cinema és conseqüència de la poca recaptació, ja que la majoria dels cornellanencs i cornellanenques s’apropen als centres comercials. La compra es va dur a terme per un valor de cinc milions d’euros amb la intenció de construir habitatge social i equipaments municipals.

Els terrenys del PISA s’han concedit a la constructora “Set Habitatge”, qui crearà una zona verda de 2.000 metres quadrats i edificarà un bloc de pisos de cinc plantes, amb 98 habitatges de preus concertats i preus de protecció pública. La part baixa de l’edifici estarà destinada a equipaments municipals, segons va confirmar Balmón.

I en contra del tancament d’aquest cinema, la Plataforma “SALVEM EL CINEMA PISA” es va concentrar, ahir al vespre davant les portes de l’Ajuntament, per demanar el manteniment d’aquest equipament. Aquesta nit, moment en què tancarà definitivament el cinema, la Plataforma es tancarà dins de l’edifici. Durant la sessió plenària, celebrada ahir al vespre, la coalició ICV-EUiA, també va demanar un acte d’homenatge al cinema.

 

 

1 COMENTARI

  1. PROU ESPECULACIO,JA NO PODEM MES,AVIAT LAGUERRA CONTRA ELS ESPECULADORS SERA TOTAL.CORNELLA HA PATIT TOTA L ESPECULACIO POSSIBLE
    S HA ACABAT

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here