Les persones amb algun tipus de discapacitat de la ciutat baixllobregatina, ja disposen d’una guia municipal que inclou els serveis i recursos que tenen al seu abast, que s’ha presentat en el marc dels actes commemoratius del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, Idoia Baixench, va presentar aquest nou manual a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso, en un acte que també va comptar amb la presència d’usuaris de l’entitat ASDIVI (Associació per a la Integració de persones amb Discapacitat de Viladecans) i del Centre Ocupacional CAVIGA.

La guia, que es pot consultar a l’apartat Serveis Socials de la pàgina web de l’Ajuntament, és una eina per posar a l’abast de tothom, de manera fàcil, els serveis, tràmits i ajuts disponibles en l’àmbit tractat. Entre els quals, orientació, tramitació de serveis relacionats amb el transport -targeta d’aparcament, estacionaments reservats i transport adaptat-, assessorament per a la inserció laboral i suport econòmic a entitats que treballen en la inserció laboral o sociocultural.

L’Ajuntament també ofereix la revista municipal en Braille i la web municipal amb criteris d’accessibilitat per a tothom.

L’any 2011, l’Ajuntament va atendre 995 persones de Viladecans amb discapacitat. Per això, malgrat els ajustos pressupostaris, enguany s’han incrementat els diners destinats a aquests serveis, fins a superar els 120.000 euros.

La guia es va presentar amb motiu del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), una efemèride que se seguirà recordant aquest dissabte a la tarda al centre de joves Can Xic amb una festa commemorativa organitzada per l’entitat ASDIVI amb la col·laboració de CAVIGA i l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here