L’Ajuntament respòn així a una de les demandes dels sindicats majoritaris, que reivindiquen la necessitat de no oblidar les dones en aquest tipus de plans

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l consistori de Cornellà destinarà els plans d’ocupació de l’any vinent no tan sols a la reparació d’equipaments municipals, sinó també al reforç administratiu. Aquest darrer servei facilitarà la contractació de dones en els plans d’ocupació locals, segons l’Ajuntament, que reacciona així davant la reivindicació dels sindicats de la necessitat de que les dones cornellanenques també es beneficiin dels plans d’ocupació municipals.

A Cornellà, la taxa d’atur femenina és del 18 per cent, amb més de 3.700 dones sense feina.

Actualment, l’Ajuntament ha destinat un milió set-cents mil euros en plans d’ocupació. Aquests han contractat a 120 treballadors per a renovar els carrers Jaume Casas Pallerol, Josep Cuixart, Miquel de Roncalí i Vicenç Llivina, tots, en el barri Centre. De cara al 2013, els pressupostos municipals també contemplen una partida per a contractar persones aturades locals, però serà una inversió més petita: sis-cents mil euros.

Segons ha explicat a Ràdio Cornellà  l’Alcalde de la localitat, Antoni Balmón, al 2013, el consistori espera rebre una inversió d’un milió tres-cents mil euros de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per, també, crear plans d’ocupació; i alguna inversió de la Generalitat de Catalunya.

Una de les iniciatives incloses en els plans d’ocupació del Departament d’Ocupació de la Generalitat, gestionat amb fons municipal, és el projecte “Reinicia’t”. És una iniciativa bianual que pretén ocupar a persones aturades de llarga durada majors de cinquanta anys. El programa “Reinicia’t” ofereix assessorament específic amb l’objectiu d’afavorir la trobada de feina i millorar la situació personal d’aquests cornellanencs. La gran novetat d’aquest projecte és que també hi ha suport de coach.

Al 2011, 120 persones van ser ateses  i 35 van trobar feina. Ara, al 2012, s’han adherit al projecte 133 i ja han trobat feina 25 persones.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here