Des d’avui i fins diumenge els carrers de Castelldefels s’ompliran d’activitats de tot tipus, tant per celebrar la Festa Major d’Hivern com en la primera Castrum Fidelis, la fira medieval que la localitat estrena enguany

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]’inspiració medieval i en el marc de la tradicional Festa Major d’Hivern, arriba Castrum Fidelis, nom original de la ciutat, una fira medieval que per primera vegada s’organitza a Castelldefels.

Fins diumenge 9 hi ha pervistes activitats per a tots els públics. Entre elles, una mostra de comerç local a la plaça de l’Església durant tots els dies de la fira, jocs medievals a la Plaça de la Biblioteca Central, i activitats per als infants. També hi haurà exhibicions de falconeria i exposicions d’escultures de fusta i de  de vestits d’època al castell.

Un altre del plats forts de la Fira seran les recreacions històriques en el campament medieval situat als jardins del Castell, de 10.30 a 13.00h i de 17.30 a 19.00h. Aquestes recreacions seran una mostra de la vida diària de l’edat mitjana, amb exposició d’armament, lluites de cavallers, concurs de lizas, i tir amb arc.

La Fira Medieval s’emmarca en els actes de la Festa Major d’Hivern, que va començar ahir i que s’allargarà fins al diumenge 9 de desembre. Durant aquests dies activitats esportives, actes de cultura tradicional i d’animació infantil i diferents espectacles al Teatre Plaza i a la plaça davant la Biblioteca Central integren el programa previst.

Com cada any, l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) farà plantades de Castells, Correfocs de Diables, Cercaviles amb gitanes, bastons i panderetes. Els infants també tindran el seu espai amb diferents activitats infantils, tallers i activitats lúdiques.

Avui, amb motiu del Dia de la Constitució, se celebra la tradicional jornada de portes obertes de la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here