L’economia de Sant Andreu de la Barca està rebent un fort impacte per la situació de l’empresa CELSA, dedicada a la metal·lúrgia. La direcció de l’empresa va comunicar al juliol un Pla de Reestructuració que contemplava l’acomiadament de gairebé 200 persones

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’empresa Compañía Española de Laminación, S.A., coneguda com CELSA, dedicada a la metal·lúrgia, està situada al terme municipal de Castellbisbal, però molt a prop del nucli urbà de Sant Andreu. La direcció de l’empresa va comunicar a principis d’estiu un Pla de Reestructuració que contemplava l’acomiadament de gairebé 200 persones i aplicar unes retallades en les retribucions de la resta de la plantilla, equivalents al 20% del seu salari. UGT i CCOO han estat donant tot el seu suport a les mobilitzacions de la plantilla.

Els treballadors i treballadores de CELSA BARCELONA han ratificat ara per majoria, amb un 66,54% de vots a favor, un principi d’acord sobre el nou pla de viabilitat assolit entre el Comitè d’Empresa i la direcció, que millora substancialment la proposta elaborada el passat mes d’octubre per l’Administració. Aquest nou acord garanteix la productivitat actual de l’empresa, l’ocupació, la recuperació dels dies d’atur consumits i el manteniment futur dels salaris, a més d’evitar acomiadaments traumàtics.

La consecució d’aquest acord ha estat possible gràcies a la perseverança dels sindicats i del Comitè d’Empresa, que va intentar frenar les mesures de la proposta elaborada pel Departament d’Empresa i Ocupació, després que aquesta fos rebutjada per àmplia majoria per la plantilla.

Davant la negativa de la direcció, que va posar sobre la taula un ERO de suspensió temporal de 180 dies per a tota la plantilla, per un període de tres anys, el Comitè va sotmetre a consulta de la plantilla la idea de reprendre les negociacions del pla de viabilitat que s’havia plantejat inicialment, idea que va ser acceptada per la gran majoria dels treballadors. Aquesta situació va forçar l’empresa a abordar la negociació.

CCOO del Baix Llobregat valora positivament el resultat ja que respon als plantejaments que havia defensat des del principi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here