L’ocupació del tercer trimestre al Baix Llobregat, ha estat del 74% en els establiments hotelers i del 83% en els apartaments. Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el 57% de la clientela dels hotels del Baix Llobregat és estrangera i el séu principal motiu d’estada son les vacances

Dades més destacades d’ocupació hotelera

L’ocupació hotelera del tercer trimestre de 2012 del Baix Llobregat ha estat del 74%. Entre els establiments que han presentat major percentatge d’ocupació, hi trobem els de categoria superior i els ubicats en la Zona Delta.

Pel que fa a les estades i les tarifes, el preu mitjà d’una habitació doble ha estat de 68,7€. La diferència tarifària entre els establiments de 4 i 5  estrelles i d’1 i 2 ha estat de 24€. La zona Delta ha estat la que ha ofert una tarifa més elevada. 3 nits és la mitjana d’estada en l’establiment hoteler del Baix Llobregat.

Pel que fa a la provinença de la clientela, el 57% dels clients provenien del mercat  internacional, el principal motiu dels quals ha estat passar les vacances a Catalunya (el 54% del total). En referència als clients de procedència espanyola, els clients provinents de Catalunya, Madrid i València han concentrat el 63% de la clientela espanyola que s’apropa a la comarca. El client provinent de l’estranger ha vingut principalment de França, Regne Unit i Alemanya.

Pel que fa a les previsions, l’ocupació hotelera observada supera els percentatges d’ocupació prevista pels establiments hotelers del Baix Llobregat, excepte setembre on l’observada no supera les previsions d’ocupació.

Pel que fa a l’evolució, respecte el trimestre anterior augmenta l’ocupació hotelera. Respecte el mateix trimestre de l’any anterior el percentatge d’ocupació és inferior. Augmenten les tarifes de les habitacions respecte el segon trimestre de 2012 però disminueixen respecte el mateix trimestre de l’any anterior. El pes  dels clients procedents de l’estranger augmenta tant respecte l’anterior trimestre com també respecte el tercer trimestre de l’any anterior. Salut, vacances i activitats esportives augmenten el seu pes entre els motius d’estada dels clients del Baix Llobregat, respecte el tercer trimestre de 2011.

Dades més destacades d’ocupació mitjana dels apartaments

L’ocupació mitjana dels apartaments al Baix Llobregat ha estat del 83% en el tercer trimestre de 2012. Augmenta respecte el 71% del trimestre anterior i es situa aproximadament en el percentatge que es va registrar el mateix trimestre de 2011 (84%). El mes de major ocupació del trimestre va ser l’agost.

Pel que fa a les tarifes, el preu mitjà d’un apartament a la comarca va ser de 78€ la nit i de 1.084€ la quinzena. El preu màxim per nit es va donar al mes de juliol, i per quinzena a l’agost. La mitjana de nits d’estada del trimestre és de 6 nits. Aquesta mitjana ha pujat en relació al trimestre anterior (4,6 nits) però és inferior a la mitjana del mateix trimestre de 2011 (7,2 nits).

Pel que fa a la procedència i motius de la clientela, aquest trimestre ha estat en un 39% espanyola i en un 61% estrangera. En el mercat interior, les principals comunitats autònomes de procedència han estat Catalunya (36%), Madrid (21%) i Galícia (7%). En el mercat exterior, els principals països han estat Rússia (17%), Alemanya (17%) i França (15%).  El motiu d’estada que ha tingut major impacte en l’ocupació dels apartaments han estat les vacances (70%), seguides pels negocis (25%).

Finalment, pel que fa a les previsions, l’ocupació observada en el trimestre (83%) s’ha ajustat força la prevista (85%).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here