Tal com ja va passar davant el projecte d’Eurovegas, PSC i CIU han tornat a votar posicions contradictòries sobre el futur del Parc Agrari del Baix Llobregat en els plens municipals de Molins de Rei i Gavà, tots dos municipis del Baix Llobregat amb alcalde socialista

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]M[/dropcap]entre a Molins de Rei, PSC i CIU han votat aquesta setmana al costat d’ICV-EUIA en suport al “Manifest pel desenvolupament sostenible del Delta i el Parc Agrari del baix Llobregat”, a Gavà, PSC i CIU, al darrer Ple municipal de novembre, van votar en contra al costat del PP,  impedint que prosperés la mateixa moció que a Molins de Rei han votat favorablement. Es dona el cas que l’alcalde de Gavà, el socialista Joaquim Balsera, és alhora president del Consell Comarcal i del Consorci del Parc Agrari.

Jaume Bosch, diputat d’ICV-EUIA del Baix Llobregat, ha demanat a socialistes i convergents “que deixin de fer el ridícul i aclareixin les seves posicions”.

El diputat santfeliuenc ha destacat que “el Manifest que s’ha presentat a tots dos municipis ha estat redactat per la Taula pel desenvolupament sostenible del Delta i el Parc Agrari del Baix Llobregat, amb la participació activa de la Unió de Pagesos, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, dels sindicats CCOO i UGT, la Associació Catalana de Juristes Demòcrates i destacats urbanistes i arquitectes, així com de partits polítics com ICV i alcaldes de diversos municipis com El Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat o Santa Coloma de Cervelló”.

Bosch ha demanat “a PSC i CIU que sàpiguen llegir els resultats de les darrers eleccions al Baix Llobregat on el PSC ha baixat tres punts i mig  i CIU n’ha baixat dotze”. Bosch ha recordat que “l’objectiu del Manifest és precisament combatre la idea de que el Parc Agrari és una zona susceptible d’acollir projectes com Eurovegas o d’altres que es puguin plantejar en un futur”. I ha afegit que l’objectiu de la Taula és apostar pel Parc Agrari i preservar-ne el futur oposant-se a qualsevol projecte especulatiu o a qualsevol intent de deixar-lo morir per manca d’inversió de les administracions”.

El Manifest reclama la protecció efectiva del territori i que es consolidi la figura del Parc Agrari com a veritable zona productiva garant de la sobirania alimentària de la zona. Bosch ha anunciat que ICV-EUIA portarà el Manifest a tots els Plens municipals del Baix Llobregat, al Consell Comarcal i a la Diputació de Barcelona, que presideix l’alcalde de Martorell Salvador Esteve, i ha advertit que també el posarà a votació al Parlament de Catalunya tan aviat com la cambra catalana recuperi la seva activitat després de les eleccions del 25 de novembre.

“Al Parlament veurem el posicionament del Govern i dels grups parlamentaris que li donin suport” ha sentenciat Bosch.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here