Els eixos comercials enginyen simpàtiques i imaginatives campanyes per animar les compres nadalenques a la comarca, com la Nit de compres en pijama d’avui a Cornellà o els petons a canvi de vals de descompte durant les festes de Nadal, a Viladecans

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]mb una crisi que dura ja quatre llargs anys i unes retallades, com l’eliminació de la paga extra de Nadal, que fan preveure una nova davallada del consum, els eixos comercials de molts municipis han ideat les més disperses i simpàtiques propostes per animar les compres d’aquest Nadal.

És el cas, per exemple, dels comerciants del barri centre de Cornellà que proposen als ciutadans passar una nit de compres en pijama. Serà avui. Les botigues i també les parades del mercat municipal obriran fins a la mitjanit oferint descomptes de fins al 50%. També a Viladecans, l’eix comercial ha creat els petóvals, vals de descompte per al comerç local que els ciutadans podran adquirir a canvi d’un petó.

L’objectiu de totes dues campanyes com tantes altres d’arreu del territori és dinamitzar el comerç local, destacant els avantatges en qualitat, tracte personalitzat i confiança que ofereixen els establiments de proximitat. Precisament en una època clau per a la majoria dels negocis com és la campanya de Nadal, on alguns establiments, com els de joguines, concentren més del 80% de les vendes de tot l’any.

Per això, molts municipis han ideat imaginatives campanyes comercials per animar unes compres de proximitat que puguin millorin les previsions a la baixa que tem el sector. La Confederació de Comerç de Catalunya, per exemple, ja ha anunciat que treballa amb la previsió que les vendes baixin aquest Nadal entre un 4 i un 9% respecte l’any passat.

Nit de Compres en pijama a Cornellà

Una iniciativa original i innovadora aquest any és la que proposa el Consorci per a la Promoció i Dinamització del Comerç de Cornellà de Llobregat. És la Nit de Compres, en què més d’una seixantena d’establiments comercials, entre botigues de roba i complements, òptiques, xarcuteries, restaurants, joieries, parades del mercat municipal i perruqueries del barri centre obriran avui, fins a les dotze de la nit.

La novetat de la iniciativa és que molts dels botiguers atendran als seus clients en pijama i si algú s’anima també a anar a comprar amb el vestit d’anar a dormir, rebrà un obsequi. Els establiments, alguns també de restauració, oferiran especialment per a l’ocasió, descomptes de fins el 50% en alguns casos, així com regals i altres detalls.

Petóvals a Viladecans

També a Viladecans, la xarxa de comerç local ha ideat una divertida campanya per animar les compres de Nadal en els establiments associats. Per fer pront a la crisi, ells proposen petons. Per aquestes festes, els ciutadans podran aconseguir a canvi d’aquest gest els petóvals, uns vals que podran intercanviar per diferents productes i serveis com hores gratuïtes d’aparcament, consumicions en els establiments del Gremi d’Hostaleria de Viladecans o descomptes directes.

Els clients podran aconseguir aquests petóvals fent un petó a algun dels ‘petonaires’ oficials que passejaran pels carrers del centre urbà i als seus establiments. Uns ‘petonaires’ que han estat escollits mitjançant un càsting.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here