L’acte de cloenda del premi serveix per posar en relleu els nous formats de lectura i l’aportació dels nous mitjans i xarxes socials en la societat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a sisena edició del Premi Literari Delta de narrativa escrita per dones, un certamen biennal itinerant organitzat per 11 ajuntaments del Baix Llobregat acaba de cloure la 6a edició, en aquest cas amb Esplugues de Llobregat com a ciutat amfitriona.

En la cloenda del premi s’ha presentat una interessant novetat: la digitalització de l’obra guanyadora. Així, Qui t’havia dit que l’aigua del mar era dolça, de Ció Lerma, podrà llegir-se en breu al web del Consell Comarcal i també estarà disponible en format digital a la Biblioteca Pare Miquel, que ha produït aquesta nova versió.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, en l’acte de cloenda del 6e Premi Delta va posar en relleu la possibilitat de millorar la difusió dels relats premiats que posen a l’abast les noves tecnologies. “El que volem és arribar més lluny, així que no podem quedar-nos al marge dels avenços tecnològics. Això implica treballar en la promoció de la igualtat davant aquestes noves tecnologies, per avançar també en la igualtat de gènere”, objectiu d’aquest certamen literari.

L’acte de cloenda, que també va servir perquè Esplugues cedís el relleu de l’organització a l’Ajuntament del Prat de Llobregat, va comptar amb la intervenció de la psicòloga social Dolors Reig, editora del bloc El Caparazón sobre les noves interaccions socials i educatives en l’era de l’Internet. Reig va oferir una visió “optimista” de les xarxes socials que, en paraules d’aquesta experta, “són un èxit absolut perquè cobreixen una necessitat bàsica dels humans: la sociabilitat”.

Així mateix, Dolors Reig va defensar l’aportació d’aquests nous mitjans interactius a la creació d’un model de societat “més transparent, pacífic, dialogant i divertit”. Les recents revolucions socials escampades a través de les xarxes li van servir d’exemple per afirmar que “no hi ha marxa enrere; ara som menys manipulables, estem més informats i ens enganyen menys. A les noves generacions digitals, acostumades a participar, a dir-hi la seva en tot moment, l’actual democràcia se’ls queda obsoleta, així que canviaran el món”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here