Coincidint amb el 20è aniversari del Centre d’ocupació Can Maginàs, del 3 de desembre i fins avui es celebra la Setmana pel Desenvolupament Econòmic i la Cohesió Social, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Sant Feliu per lluitar contra l’exclusió social i garantir la igualtat d’oportunitats per a tota la gent de Sant Feliu

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’objectiu d’aquesta commemoració és el de treballar des de diferents sectors per afavorir el creixement econòmic de la ciutat, vetllant per la igualtat d’oportunitats i per la inclusió social de les persones que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral.

En el marc de la Setmana s’han programat activitats formatives com tallers, seminaris o xerrades, adreçats especialment a empresaris, comerciants, persones emprenedores i persones aturades. La celebració va incloure un acte commemoratiu del 20è aniversari del Centre Can Maginàs, amb la projecció d’un documental que repassa la trajectòria d’aquest espai creat per tal de promoure l’ocupació i la formació, destacant la bona feina feta i els reptes de futur que es plantegen davant la situació socioeconòmica actual.

Dins la Setmana també es va inaugurar el nou Espai d’Atenció a les empreses del Centre de serveis el Pla i la seu del Consorci de Comerç a Can Maginàs. Avui, d’11.30 a 13h hi haurà un taller sobre “Què busquen les empreses? Claus d’èxit per superar l’entrevista” al Centre Can Maginàs i a les 17h es realitzarà l’activitat “Vine i descobreix el teu Mercat!” al Mercat Municipal de Sant Feliu.

Can Maginàs compleix 20 anys treballant per l’ocupació i la formació

El Centre Can Maginàs va néixer l’any 1992 com un espai per promoure l’ocupació i la formació. Des d’aleshores ha anat incorporant nous recursos i serveis adreçats a empreses, comerciants i a la ciutadania en general, esdevenint un referent a la comarca en l’àmbit de la promoció econòmica.

Al llarg d’aquests 20 anys quasi 10.000 persones s’han inscrit en el Club de Feina i s’han gestionat més de 7.600 llocs de treball.

Dilluns 3 de desembre es va constituir la  Mesa pel Desenvolupament Econòmic i la Cohesió Social

Sant Feliu disposa des del dilluns d’aquest òrgan consultiu que treballarà per afavorir el creixement econòmic de la ciutat, vetllant per la igualtat d’oportunitats i per la inclusió social de les persones que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral.

Els objectius estratègics de la Mesa són millorar l’ocupació de les persones a partir de la formació i l’orientació professional, donar suport a empreses, treballadors i treballadores autònoms i persones emprenedores i aconseguir atraure nous operadors econòmics a la ciutat per tal que Sant Feliu sigui un referent per a l’activitat econòmica comarcal.

Es constituiran dues comissions de treball, la Comissió de l’observatori econòmic i social i la Comissió de foment de l’activitat econòmica.

L’alcalde, Jordi San José (ICV-EUiA), és el president de la Mesa i la regidora de Promoció Econòmica, Cinta Daudé, n’és la vicepresidenta. Entre els membres de la Mesa hi ha representants municipals i dels partits polítics, així com del Consell Comarcal, l’Oficina de treball del SOC, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, l’Associació d’Empresaris d’El Pla, el Consorci de Comerç i PIMEC. També en són membres l’Associació de Voluntariat, la Fundació NouXamfrà, l’Assemblea Local de la Creu Roja, la UOC i els sindicats CCOO i UGT.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here