Des d’ahir a la tarda i fins diumenge al vespre el Prat de Llobregat acull la 39ª edició d’aquesta Fira, que es complementa amb un variat programa d’activitats, la 10 Mostra d’Entitats i la 25a Fira Comercial de la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Fira Avícola de la Raça Prat ja ha arribat. La Colla de Diables del Prat va marcar ahir l’obertura de portes d’aquesta fira de tradició agrícola i avícola que enguany arriba a la seva 39ª edició i que ofereix durant tot el cap de setmana un extens programa d’activitats per a tot tipus de públic.

“Aquesta fira convoca la ciutadania a l’entorn d’un tipus de producte que és la identitat del Prat i la seva relació amb el camp amb dos productes que són magnífics, un és la carxofa del Prat, que està a punt de tenir Denominació d’Origen, i l’altre és el rei de la fira, el pollastre pota blava”, afirma Lluís Tejedor, alcalde de la ciutat.

Com cada any, al Pavelló Avícola, Agrícola i Ramader els visitants podran admirar l’exposició d’aviram de la raça Prat, la mostra de productes agrícoles i la mostra de cavalls de tir dels pagesos locals. Enguany la Fira també compta amb una exposició d’altres races avícoles catalanes de qualitat, com la penedesenca, l’empordanesa i la flor d’ametller.

Al Pavelló Avícola s’hi exposen 139 aus de la raça Prat (68 galls, 65 gallines i 5 capons) que s’han sotmès a concurs, on el jurat les ha valorat tenint en compte la cresta de 5 o 6 puntes, l’orelleta blanquinosa, les barbelleres sense plecs i no trencades, la cua ben formada i abundant, de color negre metal·litzat, les plavoses i una bona presència, és a dir, que sigui un animal alt, ben plantat i robust.

L’activitat productiva i de comercialització d’aviram de la raça Prat, a banda de les explotacions familiars, es concentra en la Granja Torres, que enguany ha incrementat lleugerament el seu nombre de clients, entre els quals hi ha 61 restaurants, 24 mercats, 10 distribuïdors i un punt de venda propi al Mercat Municipal del Prat.

L’aposta pels productes autòctons de la comarca es consolida entre restauradors i consumidors

La Fira dóna molta importància la gastronomia basada en els productes autòctons del Baix Llobregat, amb una especial atenció a la carfoxa i al pollastre pota blava.

Així, l’Espai Gastronòmic de la Fira, coordinat per l’Associació Gastronomia &Turisme amb la participació del restaurant TASTA’M de la Fundació Catalana de l’Esplai, ofereix tastos de degustació i un menú especial de la Fira, a càrrec de Virgilio Contero, cuiner del Restaurant Rústic&co i de Susana Aragón, cuinera del Gastrobar By Ona Nuit, del Cèntric Espai Cultural. També s’ofereix l’Esmorzar de pagès, composat per ous “pota blava” i una samfaina de verdures amb carxofa Prat.

El pavelló de la Mostra Comercial acull la segona edició del “showcooking”, un espai de demostració de cuina de qualitat per on passaran aquest cap de setmana restauradors de la ciutat i de la comarca que faran demostracions culinàries de receptes suggerents i innovadores, amb el pollastre pota blava i la carxofa Prat com a ingredients protagonistes.

“Els productes autòctons de proximitat de la comarca formen part d’una oferta gastronòmica cada vegada més interessant, que en el cas del Prat està molt vitalitzada gràcies a la tasca de l’Associació de Gastronomia i Turisme, on restauradors del Prat estant oferint productes de qualitat que, de mica en mica, es  consoliden en xarxa amb d’altres municipis de la comarca”, ens explica Lluís Tejedor, alcalde del Prat de Llobregat.

A més, durant aquest cap de setmana, els més de 25 restaurants adherits a la xarxa “El Prat, degusta’l” oferiran en els seus establiments una interessant proposta de Menú de la Fira.

La Mostra d’Entitats i la Fira Comercial complementen la Fira Avícola

El pavelló de la 25a Mostra Comercial disposa de 2.000 m2 on els visitants trobaran aquest cap de setmana més de 50 expositors de tots els sectors. Podran passejar per l’anomenat “Carrer del Comerç del Prat”, una destacada mostra d’aparadors de botigues de la ciutat que exposen els seus productes i serveis, i també un grup d’estands del comerç local que participa a la present edició de la Mostra. La popular galeta “Crestes del Prat” -que enguany compleix 10 anys- i que tres  pastissers de la ciutat mantenen com a producte típic del municipi tornarà a ser present.

També tenen el seu propi espai les entitats de la ciutat, que a través de la 10 Mostra d’Entitats aprofitaran per donar-se a conèixer a la ciutadania. Les associacions ofereixen, a més, activitats per a tots els públics, dividides en tres espais: el pavelló dels estands, on hi ha una plaça on es fan activitats de petit format; la sala d’actes, amb actuacions culturals i artístiques; i l’espai exterior, reservat a activitats de gran format, especialment esportives.

A l’agenda d’elBaix.cat es pot consultar la programació completa d’activitats i horaris de la Fira Avícola durant tot el cap de setmana.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here