Dimarts es van presentar els Plans d’Ocupació 2012-2014 de l’Ajuntament de Molins de Rei, gràcies als quals 27 persones a l’atur obtindran un contracte laboral. El procés de selecció d’aquests Plans va encendre la polèmica a la vila, al convocar-se el dia de la Vaga General

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament, d’acord amb els sindicats, ha optat per poder fer arribar els plans al major nombre possible de persones aturades. Per aquest motiu, s’han ofert contractes de sis mesos amb una jornada laboral del 70%.

Els llocs de feina que s’han cobert són nou contractes d’agents cívics, nou contractes per a la brigada de manteniment i nou contractes per a peons forestals (tasques de neteja de boscos).

Aquests projectes es desenvoluparan en tres semestres: l’actual, de l’11 de desembre de 2012 i fins el 10 de juny de 2013, de l’11 de juny de 2013 fins el 10 de desembre de 2013 i finalment, de l’11 de desembre de 2013 fins el 10 de juny de 2014. En els altres dos semestres es realitzaran processos selectius nous i independents podent presentar-se novament les persones reserves i no seleccionades per al primer semestre, així com noves persones.

L’oferta de places s’ha dissenyat, alhora, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de millora de l’espai públic i de la convivència de la vila, després de la bona valoració i resultats per part de la ciutadania de la tasca dels agents cívics.

La regidora d’Ocupació, Anna Cantudo, va destacar “la satisfacció de comptar de nou amb Plans d’Ocupació gràcies a l’Àrea Metropolitana” i que “hem volgut lligar ocupació, polítiques socials i benefici al conjunt de la vila”. Per la seva part, l’alcalde Xavi Paz assenyalar que els plans “responen a la prioritat de lluitar contra l’atur amb tot el que puguem i als reptes i necessitats de la vila, tot donant un nou compliment als compromisos adquirits en el Consell de Seguiment de la crisi”. Finalment, el primer tinent d’alcalde, Joan Ramon Casals, va destacar que “hem volgut crear el màxim de llocs de treball per al màxim de vilatans”.

Iniciativa per Molins de Rei denuncia que el procés de selecció del Plans d’Ocupació es fes coincidint amb la jornada de Vaga General del 14N

Iniciativa per Molins de Rei va registrar el dia 15 de novembre a la tarda, una petició formal reclamant que l’Alcalde intervingués davant el menyspreu als drets dels ciutadans i ciutadanes en situació d’atur que foren al procés de selecció dels Plans d’Ocupació el 14N.

“El mateix dia que es convocava una vaga general i a la mateixa hora a la que es duien a terme les grans mobilitzacions, impedint amb aquest xantatge l’assistència de les persones aturades de Molins”, segons informaven els ecosocialistes en un comunicat.

Des del grup municipal d’Iniciativa per Molins de Rei es va trametre al co-alcalde socialista el malestar de diversos conciutadans i conciutadanes, així com el seu propi, en referència “al total menyspreu al dret de vaga i al dret de manifestació” que es va mostrat des de l’Àrea de DIPEL (Desenvolupament i Promoció Estratègica Local) de l’Ajuntament de Molins de Rei, i que es troba governada des del grup municipal de Convergència i Unió

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here