Els treballadors i treballadores de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí van iniciar divendres 14 de desembre una tancada que com a mínim s’allargarà fins demà, per protestar contra les retallades en santitat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a plantilla de l’hospital baixllobregatí s’afegeix, d’aquesta manera, a les protestes que també s’estan fent en diferents hospitals de Catalunya.

En el Manifest conjunt presentat pel sindicat SATSE, es demana que la Conselleria de Salut es replantegi la política sanitària que s’està aplicant perquè “només serveix per degradar un sistema que era eficaç i eficient”.

També denuncien que des del 2010 s’estan vulnerant els seus drets laborals, amb les retallades de sous, acomiadaments i altres mesures semblants i adverteixen que les retallades no només afecten als drets laborals del personal sanitari sinó que empitjoren el servei a la ciutadania, encarant-lo cap a la privatització.

Al llarg d’aquests dies s’estan realitzant diferents activitats dirigides a la població (conferències, tallers de xapes per a infants, xocolatades…) i també s’estan recollint signatures de suport, així com mostres de suport per part d’alguns partits polítics. Per exemple, ahir al matí, el diputat d’ICV-EUiA Josep Vendrell, va visitar l’hospital -acompanyat per membres de la coalició de Sant Joan Despí- i va parlar amb representants del comitè d’empresa per expressar-los el suport dels ecosocialistes a totes les accions que s’estan duent a terme en defensa de la sanitat pública. S’espera que tinguin lloc més visites similars durant els propers dies.

La plantilla del Broggi reclama solucions immediates i que la Conselleria de Salut faci marxa enrere en la seva política sanitària. L’assemblea ha decidit, de moment, mantenir la tancada durant cinc dies -per tant, fins demà dimarts 17 de desembre-, però en funció del seguiment que tingui podrien decidir perllongar-la.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here