La col·laboració entre l’agrobotiga i el restaurant està destinada a recuperar una part fonamental del patrimoni gastronòmic de Sant Climent de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]os joves empresaris de Sant Climent han unit les seves respectives activitats per tal de promocionar i recuperar un dels àpats més tradicionals a les llars climentones al llarg dels anys.

Concretament es tracta del conegut platillo, una recepta tradicional basada en la carn i els fruits secs, que històricament ha tingut una especial presència a les taules de Nadal d’aquesta vila baixllobregatina.

D’aquesta manera l’agrobotiga L’Hortet del Baix i el restaurant El Racó han iniciat una campanya de promoció del plat a través de diverses actuacions.

Entre aquestes destaca la possibilitat de veure com es realitza la seva preparació a través del canal a Youtube de l’agrobotiga (http://www.youtube.com/hortetdelbaix) a mans del propi xef del restaurant El Racó, Gerard Solís.

De la mateixa manera, es sortejarà una degustació del platillo per als usuaris del web de L’Hortet del Baix.

La recepta

Ingredients

300 g de carn magra.

300 g de salsitxes.

1 ceba gran.

25 g de prunes.

25 g de pinyons.

25 g de panses.

25 g de cireres seques.

25 g de castanyes.

15 g d’ametlles torrades i pelades.

Aigua o caldo.

Llard.

½ got de conyac.

Sal.

Elaboració

Poseu en remull els fruits secs ( menys l’ametlla) amb aigua tèbia durant una hora. Ofegueu la ceba picada amb el llard. Afegiu-hi la carn magra, deixeu-la enrossir i poseu-hi la salsitxa. Feu-hi la reducció del conyac i afegiu-hi els fruits secs remullats i cobriu-ho amb aigua o caldo. Deixeu-ho coure a foc lent una hora, remenant de tant en tant perquè no s’enganxi. En els últims 10 minuts tireu-hi la picada d’ametlles. Proveu-ho de sal i rectifiqueu-ho.

 

Foto titular: propietat de l’Hortet del Baix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here