Ja hi ha activitats programades fins divendres a Sant Joan Despí, entre les que destaquen la xerrada d’aquest matí a les 10:30h d’Albano Dante de “CAFÈAMBLLET” i l’activitat “Abraçem l’Hospital”, programada per aquest divendres a les 18:30h

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es de l’inici de la tancada de la plantilla de l’Hospital baixllobregatí Moisès Broggi, diversos moviments socials i sindicals de Sant Joan Despí i de la comarca, han donat suport incondicional a la lluita contra les retallades sanitàries, que no només afecten als drets laborals del personal sanitari sinó que empitjoren el servei a la ciutadania, segons el sindicat SATSE.

Diumenge van rebre el total suport de les CCOO del Baix Llobregat, durant la visita a l’hospital que va realitzar el seu Secretari General, Toni Mora, acompanyat de la Responsable de Sanitat de CCOO de la comarca, Ana Rosa Sevillano. També hi han passat membres del sindicat UGT, que han donat suport logístic a la plantilla de l’hospital, amb la que han expressat la seva total solidaritat.

Més intens ha estat el suport continu que la plantilla del Broggi ha rebut des de diversos moviments socials de Sant Joan Despí, en especial de l’Acampada Despí. Aquest moviment que agrupa persones indignades i del moviment 15M ha col·laborat estretament amb els treballadors i treballadores de l’Hospital en l’organització i coordinació de les múltiples activitats que s’han fet i encara es faran, contra les retallades en sanitat.

Activitats com la de dissabte a la nit, en la que Esther Vivas va fer una xerrada amb una cinquantena de persones sobre les “Mobilitzacions i lluites sanitàries”, o les de diumenge al matí, quan es va fer una xocolatada per als més petits amb activitats lúdiques i taller de xapes per a infants i adults, que va aplegar centenars de persones treballadores i usuàries. Tot seguit es va fer una taula rodona per parlar de la crisi del deute i les retallades, on va participar l’Assemblea de la Comunitat Educativa de Sant Joan Despí “Sant Joan Despí es mou”, que aglutina diverses AMPAs de la localitat i que també recolza activament la lluita del Broggi contra les retallades.

Properes activitats

Avui a les 10.30h es durà a terme una xerrada d’Albano Dante periodista de “CAFÈAMBLLET”, el diari local de Blanes que ha esdevingut un símbol de les reivindicacions per defensar la sanitat pública. La revista ha estat condemnada a pagar una indemnització de 10.000 euros per difamació, a causa de la seva investigació contra la corrupció al sistema sanitari català, ja que s’utilitzava la paraula “robatori” i es donaven els noms i cognoms de les persones imputades en casos de corrupció vinculades a la sanitat catalana.

Divendres a les 18:30h s’ha convocat l’activitat reivindicativa “Abraçem l’Hospital”. Es tracta d’encerclar l’hospital amb una cadena humana. L’organització anima les persones assistents a portar bates blanques i espelmes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here