L’Anella Verda és transitable per a vianants i ciclistes des de fa un any i recorre espais de la comarca d’interès paisatgístic (com el parc fluvial o la muntanya de Sant Ramon) i cultural (com les Termes Romanes o la cripta de la Colònia Güell)

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]V[/dropcap]ianants i ciclistes ja poden passejar per un itinerari únic en l’entorn metropolità de Barcelona. Aquest camí natural de 18 km, és únic ja que connecta quatre ecosistemes, el riu, el bosc, les zones d’agricultura de muntanya i el nucli urbà. La ciutadania s’ha fet seu aquest itinerari com una opció habitual de lleure, esport i salut.

El camí s’ha senyalitzat amb plafons que informen sobre els valors de cada espai, indicadors quilomètrics i avisos de la dificultat del recorregut. Al novembre, el Ministeri de Medi Ambient va acabar les obres, que han comptat amb un pressupost de 850.000 euros. Durant un any s’ha treballat per regularitzar el ferm, posar baranes de seguretat, millorar la canalització de l’aigua de pluja, adequar zones d’estada i plantar nova vegetació. Una actuació destacada ha estat la instal·lació d’una passarel·la per sobre de la carretera de Sant Climent

L'”Anella Verda” comença a la llera del riu Llobregat, prop de l’estació de FGC de Sant Boi. Des d’allà puja passant pel parc fluvial i pel parc agrari fins a la Colònia Güell. Llavors s’endinsa per la muntanya, cap a la masia de Can Palós, i envolta el Montbaig per darrera, per la falda que mena a Sant Climent. Després puja fins al cim d’aquesta muntanya, on hi ha l’ermita de Sant Ramon que es pot veure des de molts punts del Baix Llobregat. I, finalment, descendeix fins a la ciutat de Sant Boi per acabar al Parc de la Muntanyeta. La ruta semicircular també té un trencant que s’apropa a la Font de Golbes.

L’itinerari també connecta els edificis que formaran la futura Xarxa d’Equipaments Ambientals de Sant Boi, el Centre d’Interpretació del Paisatge de l’ermita de Sant Ramon, l’aula de natura-casa de colònies de Can Palòs, el Centre d’Interpretació del Riu de Can Julià i el Centre d’Educació Ambiental de Torrelavila. Els tres primers edificis s’estan reformant per obrir al públic al llarg de 2013.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here