El sindicat vol denunciar així “l’explotació laboral que aplica la multinacional” a la seva plantilla

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a multinacional Carrefour ha modificat horaris i temps de treball (art. 41 ET), amb la finalitat d’evitar contractacions temporals, principalment durant els caps de setmana, quan l’afluència de clients és més elevada. Aquesta pràctica comporta una modificació substancial de les condicions de treball per als treballadors i treballadores segons CCOO, ja que “es veuen obligats a realitzar una jornada laboral més extensa durant els caps de setmana, amb torns partits, sobrecàrrega de treball, pitjors condicions i major risc d’afectació per la seva salut”.

El sindicat al·lega que “si el sector dels grans magatzems és ja per sí mateix un sector molt castigat en condicions laborals, Carrefour ho empitjora fent més difícil la conciliació de la vida laboral i familiar, i  dificultant-la amb horaris abusius que no permeten la deguda atenció als fills i/o familiars depenents”. A això s’hi ha d’afegir que qualsevol membre de la plantilla té molta dificultat per a trobar una solució al problema, ja que amb el salari que cobren és dificil pagar a algú que els supleixi a casa i no ho poden preveure amb temps, ja que les condicions imposades per l’empresa els obliguen a estar quasi tot el dia “a disposició”, segons fonts de CCOO.

Aquest any la patronal ha reduït un 0,53% el salari ignorant la vigència del conveni, que és fins a finals d’any. A aquesta baixada que empitjora encara més la situació, s’hi ha d’afegir que segons el sindicat, “Carrefour ha modificat el text del conveni amb la finalitat de no acatar una sentència que, a instàncies de la demanda plantejada per CCOO, reconeix que els treballadors/es del sector estan molt castigats/des per haver de desenvolupar la seva feina en dissabtes, diumenges i festius, i per tant els concedeix sense distinció al tipus de contracte, el dret a disfrutar de cinc dissabtes anuals de lliurança”.

Per tot això, CCOO del Baix Llobregat convoca una concentració avui al centre de Carrefour Gavà, de 17 a 19h, per denunciar l’explotació laboral que aplica la multinacional. Aquestes concentracions es fan en diferents dies i hores als centres de tota Espanya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here