A l’assemblea del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat celebrada aquesta setmana, es va presentar un estudi sobre l’impacte de la crisi en la gent gran. Hi van participar els delegats i delegades, regidors i regidores de la gent gran, la vicepresidenta del Consell Consultiu de la Gent Gran, Lluïsa Moret i el president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]urant l’assemblea celebrada el dia 17 de desembre, es va presentar l’estudi “L’impacte de la crisi en les persones grans” que ha realitzat la Creu Roja de Catalunya i en la que es va posar de manifest que el 43% de les persones de la mostra ha hagut de canviar els seus hàbits domèstics per reduir el consum elèctric i altres subministrament com ara: cuinar menys, reduir la neteja de la llar o la higiene personal.

També s’exposà que la crisi incideix en la convivència de les persones grans, especialment en el grup de pobresa. Els membres de Creu Roja que exposaven l’estudi també van aprofitar per explicar d’altres actuacions realitzades per part d’aquesta entitat per combatre les situacions de pobresa a través de kits específics d’alimentació i higiene per a la gent gran repartits des dels serveis socials municipals de la comarca.

Els delegats i delegades van exposar els materials treballats i realitzats en les comissions, com ara la realització de la guia de centres de salut de la comarca, la XIV marxa de la gent gran, el butlletí electrònic, els informes sobre pensions i envelliment demogràfic o l’anàlisi del sistema sanitari català que va permetre posar sobre la taula dades tan preocupants com les aportades pel mateix CatSalut on que palès que les llistes d’espera en cirurgia van augmentar a tot Catalunya un 42% entre a l’any 2010 i el 2011 degut a les retallades.

Al llarg de la sessió també es va fer esment als abusos que pateixen les persones gent gran, com és el cas, de les preferents d’algunes entitats bancàries que han afectat els petits estalvis de moltes persones, especialment d’avançada edat.

Es va posar èmfasi en la necessitat de preveure els efectes de la crisi sobre la sanitat i els serveis d’ajut a la dependència, per aquest motiu els temes principals a treballar en les comissions de l’any 2013 seran les pensions i jubilacions i els copagaments en sanitat, amb la finalitat de visibilitzar com això afectarà a les persones grans.

 

Foto: propietat del Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here