El Ple del passat 17 de desembre, els treballadors i les treballadores públics de l’Ajuntament i del Patronat d’aquesta vila baixllobregatina, van protestar contra les mesures d’ajust de l’Ajuntament, que estan afectant especialment la plantilla. El Comitè d’Empresa va presentar un informe molt negatiu sobre la política de personal del consistori

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’equip de govern (CiU) en solitari, sense el recolzament del PP que havia obtingut d’altres vegades, va aprovar els pressupostos, la plantilla i llocs de treball de l’Ajuntament i del Patronat. La proposta va quedar aprovada amb els vots a favor dels 11 regidors de CiU, els 9 en contra de PSC, ICV i PP i l’abstenció del regidor d’ERC.

L’any anterior, el Comitè d’empresa havia donat un vot de confiança a CIU, vot de confiança que l’equip de govern ha trencat segons el comitè i l’oposició, i és per això que els representats dels treballadors han presentat un informe negatiu sobre la política de personal que el consistori està portant a terme.

L’informe del personal de l’Ajuntament fa referència a l’eliminació de llocs de treball que s’ha donat en els darrers anys, factor que està comportant una sobrecàrrega de feina de les persones que encara conserven el lloc de treball (moltes d’elles assumint grans càrregues de treball i feines que no són adaptades a la seva categoria professional), la inestabilitat de la plantilla, el nombre de persones que estan contractades a jornada parcial, la política de no consolidar places de treball i en el seu lloc atorgar plusos de manera arbitraria, etc.

Pel que fa referència al personal del Patronat Municipal d’Atenció a les persones, a més de les qüestions anteriorment mencionades s’hi suma, segons l’oposició, una gestió tècnica caòtica. En aquest cas, les persones contractades amb jornades parcials signifiquen el 40.26% de la plantilla, hi ha hagut un augment significatiu de les càrregues de treball que fan impossible la conciliació de vida laboral i personal, i la plantilla pateix una distribució incorrecta de les càrregues de treball.

L’oposició també denuncia una privatització encoberta de serveis, denúncia basada en la disminució del capítol I (personal) i l’augment del II (serveis a empreses externes).

El regidor d’Hisenda i Règim interior, Josep Casasayas, va dir que els pressupostos per a l’any que ve s’adeqüen a la situació que viu el país i l’estat. Casasayas va subratllar que, a diferència del que estan fent d’altres ajuntaments del Baix Llobregat i d’arreu del país, el govern de CiU està fent esforços per mantenir el nombre de treballadors.

El mateix regidor va protagonitzar un moment tens amb ICV. Els ecosocialistes van fer un seguit de propostes en el camí de la tarifació social, l’aposta per l’eficiència energètica i reorientant les despeses cap a garantir ajudes a qui més ho necessita. El regidor d’hisenda va al·ludir a les propostes d’ICV com a “brindis al sol”, al que ICV va respondre que per al seu grup és una qüestió de prioritats, i aquestes prioritats va quedar palès que no són les mateixes entre les dues formacions.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here