El Centre Parroquial serà l’escenari de l’acte de celebració del 90è aniversari, així com de quatre representacions entre el 25 de desembre i l’1 de gener

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a companyia Enric Borràs representarà un any més els tradicionals Pastorets al Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat. Aquest any però, les representacions estan marcades per la commemoració dels 90 anys de la primera vegada que es va escenificar l’obra a la ciutat, el 26 desembre de 1922.

Amb motiu d’aquesta important celebració, el diumenge 23 de desembre a les 18.30 h tindrà lloc un acte especial de presentació del 90è aniversari. En l’acte es presentarà el DVD dels 90 anys d’Els Pastorets, on es recullen unes 500 fotografies que repassen la història de les representacions que s’han fet al llarg dels anys. Tot seguit s’escenificaran alguns fragments de l’obra. L’entrada a l’acte té un preu de 5 €.

Per commemorar els 90 anys s’ha preparat una exposició que repassa la trajectòria d’Els Pastorets. La mostra, ubicada al Centre Parroquial, permetrà veure al voltant de 250 imatges, així com programes de mà i altres documents. L’exposició, d’accés lliure, estarà oberta des del 24 de desembre al 5 de gener de 18 a 21 hores.

En les representacions d’enguany hi participen unes 50 persones, entre adults i infants, molts d’ells sortits de l’escola de teatre del Centre Parroquial. L’obra, fidel al text de Josep M. Folch i Torres, explica la història d’en Lluquet i Rovelló, que es troben a Betlem a l’època del naixement de Jesús.

Les representacions d’Els Pastorets es faran el dimarts 25, a les 20 h; el dimecres 26, a les 19 h; el diumenge 30, a les 20 h i el dimarts 1 de gener, a les 19 h. El preu de l’entrada és de 9 € (7 € per als socis i sòcies del Centre Parroquial).

Els Pastorets és una tradició molt arrelada a Catalunya i en el cas de Sant Feliu s’ha mantingut al llarg d’aquests últims 90 anys gairebé sense excepció. La Guerra Civil va impedir escenificar l’obra i també en alguna ocasió es va substituir la representació de Folch i Torres per alguna altra versió. Al llarg de tots aquests anys més de 500 actors i actrius han interpretat algun personatge.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here