La moció va ser presentada al Ple de desembre de la localitat baixllobregatina, per PSC, CiU, ICV-EUiA i AVVIC (Associació Veïns i Veïnes de Castelldefels) i aprovada amb els seus vots. El PP hi va votar en contra

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l darrer Ple de Castelldefels va aprovar una moció en defensa del model actual d’immersió lingüística de l’escola catalana i on es demana que l’Ajuntament de Castelldefels se sumi al front contra l’esborrany de llei d’educació del ministre Wert.

Mocions similars s’han aprovat a molts municipis de la comarca, la singularitat és que s’hagi aprovat aquest text en un municipi governat per el Partit Popular.

Els acords de la moció son els de manifestar el desacord amb el projecte de la LOMCE, ja que és una llei amb una voluntat “recentralitzadora, retrògrada i segregadora socialment”, i demanar la dimissió del ministre. També defensa la necessitat d’impulsar un gran acord a Catalunya amb tots els representants d’entitats, agents educactius i partits polítics contra la reforma.

La moció també recull la voluntat de que es segueixi impulsant el model d’immersió lingüística a Catalunya, ja que el considera “sostenible i efectiu, jurídicament viable i socialment acceptat” i declara que “l’actual model ha portat resultats netament positius per a l’educació del nostre país”.

El text també manifesta que la reforma anunciada per Wert “creua una línia vermella com és la de la defensa de la llengua catalana i el model educatiu de Catalunya” i la considera “una nova agressió a Catalunya i al català, que desvirtua el model democràtic que hem construït entre tots”.

Finalment, el Ple de l’Ajuntament de Castelldefels es compromet a donar suport a la Generalitat i al Departament d’Ensenyament “en la defensa de les competències educatives de Catalunya” i acorda que es tralladaran aquests acords a diversos estaments, entre ells el Parlament de Catalunya i el Parlament Europeu.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here