Recorda que els desplaçaments durant aquests dies seran curts i per vies ja conegudes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat que extremar la precaució i l’atenció en tots els desplaçaments viaris durant les des de Nadal en el conjunt de la xarxa viària catalana i ha remarcat la necessitat de no abaixar la guàrdia en cap moment durant la conducció. Trànsit ha fet aquesta crida coincidint amb l’inici de les vacances escolars de Nadal i atès que aquests dies es caracteritzen principalment per trajectes curts per vies ja conegudes.

En cas de trobar-se amb condicions meteorològiques adverses, com neu o gel a la calçada, recorda que cal reduir la velocitat, no frenar bruscament i conduir amb suavitat per evitar accidents. A més, recomana en aquest cas portar cadenes al cotxe i revisar els frens, pneumàtics i els llums del vehicle, i omplir el dipòsit i repostar el líquid anticongelant.

En aquests dies festius de Nadal, i especialment per a la nit de cap d’any, es vol recordar els perills de combinar l’alcohol i la conducció i ressaltar la importància del conductor alternatiu.

En quant a mobilitat, cal apuntar que sobretot als caps de setmana d’aquest període festiu podran haver-hi complicacions en algunes vies de destinació a la muntanya i a les pistes d’esquí, i també als accessos a grans àrees comercials sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El SCT alerta que davant aquestes possibles situacions de congestió també cal adaptar la conducció perquè no es produeixin incidències. A més, es recomana que, abans d’iniciar qualsevol trajecte, l’usuari s’informi de les rutes a seguir i de l’estat de la xarxa viària a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, el web www.gencat.cat/transit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here