Aquest dissabte al matí es farà un viatge en tren històric amb la locomotora Patxanga entre Plaça Espanya i Martorell-Enllaç

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]emà dissabte 29 desembre es compleixen cent anys de l’arribada del carrilet a Martorell. I per celebrar-ho, Ferrocarrils de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Martorell i l’Associació d’Amics del Ferrocarril han organitzat una activitat molt especial: un viatge commemoratiu amb tren d’època.

Així, a les 11 del matí sortirà de la Plaça Espanya de Barcelona una locomotora de vagons de fusta Patxanga, on a més de diferents autoritats, hi haurà també una vintena d’actors de la companyia TIM Teatre que amenitzaran el viatge vestits d’època.

El tren anirà fent parades a les principals estacions de la línia per recollir els alcaldes i alcaldesses de l’Hospitalet, Cornellà, Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Pallejà i Sant Andreu de la Barca.

A les 12.13 hores és previst que la locomotora arribi a l’Estació Martorell-Enllaç on l’alcalde de la ciutat, Salvador Esteve, presidirà la rebuda a les autoritats. A continuació es farà el descobriment d’una placa commemorativa i es visitarà l’exposició del Centenari del Carrilet al vestíbul del Centre Cultural, una mostra que serà oberta al públic fins al 16 de gener.

L’acte de commemoració de l’arribada del carrilet també servirà com a marc per lliurar els premis del concurs de dibuix a les escoles guanyadores i per gaudir de les actuacions de l’Esbart Dansaire, els Bastoners i la colla de Gegants i Cap-grossos, que actuaran a l’aparcament de l’Estació Martorell-Enllaç.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here