El secretari general de la Confederació de Comerç xifra al 50% la majoria dels descomptes i augura que les vendes seran “tranquil·les i esglaonades” perquè no coincideix amb cap de setmana

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]B[/dropcap]otigues i centres comercials han obert les portes aquest dilluns a les rebaixes d’hivern i la majoria ho han fet d’entrada amb descomptes de fins a 50%. La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) estima que en quantitat d’articles els comerciants vendran de forma “similar o superior” a l’any passat però en canvi calculen que el volum de negoci serà “lleugerament inferior”  i arrossegarà una caiguda “d’entre el 3 i el 5% com a mínim” respecte el 2012. Així ho ha assegurat el secretari general de la CCC, Miquel Àngel Fraile.

Fraile ha explicat també que serà una setmana de “molta venda” però també “més esglaonada i tranquil·la” que altres anys perquè no coincideix amb cap de setmana. Amb descomptes de fins al 50%, comerciants i clients encaren les rebaixes que han començat avui amb la intenció de comprar i vendre el que no s’ha venut per Nadal. Això sí, la CCC admet que, malgrat que en quantitat d’articles les vendes poden ser “similars o superiors” a les de l’any passat, el volum de negoci pot ser “lleugerament inferior” i fregar per tant una caiguda “d’entre el 3 i el 5%” respecte al 2012.

Ho atribueix principalment a la quantitat de descomptes que s’aplicaran i per tant a preus més baixos per omplir caixa. De fet, la majoria dels establiments han encetat la campanya amb xifres que freguen el 50% de rebaixa des d’un bon principi. Serà moment de fer els “aplaçaments” i les compres que no s’han fet per Nadal i també aprofitar l'”oportunitat” dels descomptes agressius.

És per tot plegat, que Fraile vaticina que seran unes rebaixes “molt socials”: serà el moment que aprofitaran “moltes persones que tenen limitació en poder de compra, gent que està a l’atur o que ha patit les retallades” per fer les compres que fins ara han deixat de fer.

Fraile reconeix que durant les festes de Nadal s’ha apostat per ofertes i promocions “per animar la venda” i per incentivar “un comportament més positiu del consumidors” però recorda que per tothom les rebaixes comencen aquest dilluns. “No s’han fet rebaixes anticipades”, ha afegit. En aquest sentit, creu que serà una setmana de “molta venda” però que, a diferència d’altres anys, el primera dia serà “més tranquil i esglaonat” perquè no coincideix amb cap de setmana. Les rebaixes són “un moment dolç, una de les poques bones notícies del 2013”, conclou.

Nadal pragmàtic

El secretari general de la CCC considera, a més, que els consumidors han canviat “especialment” en prioritats a l’hora de fer les compres de Nadal. La majoria ha apostat per productes “molt pragmàtics i de necessitat”. “S’han fet les compres habituals però de forma continguda, el consumidor ha comprat menys”, afirma.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here