PSC i ICV-EUiA ja havien fet aquesta petició, a la que ara s’han sumat els republicans. La seva portaveu, Anna Simó, ha explicat que la seva formació vol garantir així, la transparència del procés i defensar la gestió pública de l’aigua

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a petició reclama les compareixençes dels consellers Vila (Territori i Sostenibilitat) i Mas-Collell (Economia), per tal que donin explicacions al Parlament sobre el “controvertit” procés de privatització d’Aigües Ter-Llobregay (ATLL), que no només ha generat un gran rebuig en sectors de la societat civil i l’oposició, sinó que a més, ara es complica amb el litigi al voltant de la concessió d’ATLL a Acciona.

L’executiu català va adjudicar la gestió del servei de subministrament d’aigua el 27 de desembre a Acciona, però AGBAR -empresa amb la que Acciona es disputava la concessió- va recórrer la decisió. Segons el contracte, Acciona havia de començar a explotar l’ATLL a partir de l’1 de gener del 2013. L’operació està quantificada en 1.000 milions d’euros, 300 dels quals es van abonar en el moment de la formalització del contracte. Els 700 milions restants s’haurien d’abonar de manera progressiva durant els 50 anys que duri la concessió.

Però l’OARCC, organisme depenent de l’administració catalana, va apreciar “contradiccions” en el procés d’adjudicació, tal com denunciava AGBAR, i aìxò va acabar d’obrir la caixa dels trons.

Ara, com PSC i ICV-EUiA, ERC reclama sol·lucionar aquest conflicte en seu parlamentària. La portaveu dels republicans, Anna Simó ha declarat que “reclamem la màxima, que s’expliquin, també en seu parlamentària”. Simó, ha tornat a demanar un “model de gestió pública de l’aigua”, “un control clar de les administracions” i que “una privatització no pot significar que hi hagi un monopoli privat”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here