Avui una cinquantena de taxis han bloquejat els accessos a l’Aeroport, com a protesta per la modificació dels torns. Dijous els sindicats UGT i CCOO han convocat una concentració de la plantilla de l’aeroport a la T1 per protestar contra la pujada en els abonaments del pàrking per als treballadors i treballadores

La mobilització dels taxistes del Prat contra els nous torns

Una protesta dels taxistes contra el nou sistema de torns ha deixat des del voltant de les dotze del migdia sense servei l’Aeroport del Prat. Mig centenar de taxistes han realitzat aquesta protesta espontània contra els nous torns, que no compta amb el suport dels sindicats majoritaris. Els manifestants han bloquejat els accessos a la zona d’arribades de la T1 i de la T2 de l’aeroport del Prat.

Els conductors protesten pel nou sistema de torns que ha entrat en funcionament aquest 1 de gener i que marca la jornada laboral de cada taxista, que es limita a un nombre d’hores durant el dia. Segons els testimonis d’alguns conductors, aquests nous torns beneficien les empreses i les flotes de taxis, però no als treballadors autònoms.

Aena, ha estat informant als passatgers de la impossibilitat d’utilitzar el servei de taxi i facilitant informació sobre els mitjans de transport alternatius. Per la seva banda, l’Institut Metropolità del Taxi ha assegurat que aquesta setmana hi haurà una reunió oficial amb els sindicats per “avaluar” el nou sistema de torns.

La mobilització de la plantilla de l’aeroport contra els nous preus de l’aparcament

Els sindicats UGT i CCOO, davant l’anunci de la modificació des de l’1 de gener, del sistema d’abonaments pel pàrking dels més de 14.000 empleats de l’Aeroport Barcelona, van enviar un escrit de proposta en el que instaven a Aena a reconsiderar aquesta nova mesura.

A part de la pujada en els abonaments es pretén acotar el valor dels mateixos de manera que passen a tenir caducitat temporal de un mes, en comptes de ser vàlids per 30 usos independentment del termini d’utilització. D’aquesta manera, segons els sindicats, a part de resultar més car pels treballadors i treballadores que donen servei al aeroport, no és rendible utilitzar el transport públic per l’abonament.

UGT i CCOO consideren que AENA no ha estat sensible a les reivindicacions socials, i que per això, cal intensificar les accions per demostrar el desacord dels treballadors i treballadores amb les noves mesures.

Per aquest motiu, aquest dijous els treballadors i les treballadores es trobaran en una concentració –  assemblea, de 9 a 9.30 hores a la “Plaça” de la T1, per debatre sobre les noves propostes i mesures que es prendran.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here