La nostra comarca gaudeix també d’especialitats en dolços i pastes, que son típiques i exclusives del Baix LLobregat. Torrelles, Esplugues, Sant Vicenç dels Horts i Collbató, ofereixen dolços per llepar-se els dits!

Torretes de Torrelles

Les Torretes de Torrelles

Són unes pastes dolces amb forma de torretes, d’aquí el seu nom.

Avui dia, a més de la considerada tradicional, feta amb mel de Torrelles, s’en elaboren 11 classes diferents, banyades amb xocolata (blanca, amb llet o negra), amb trossos d’ametlles, cafè llimona, etc…

Les fan durant tot l’any a alguns forns del municipi, i també es poden trobar a alguns restaurants de la localitat.

Harmonies d’Esplugues

Són uns dolços que es van deixar d’elaborar a mitjans dels anys setanta, originaris de la desapareguda pastisseria Can Cosme.

Amb motiu de la Fira Comercial del municipi de l’any 1997, es va recuperar la fórmula tradicional, gràcies a la participació d’un antic pastisser de Can Cosme.

La recepta, consistent en base de clares d’ou, ametlles i sucre, i xocolata. Les fan tot l’any a algunes de la localitat, però per encàrrec.

L’Ajuntament d’Esplugues ha registrat la marca “Harmonies d’Esplugues” per tal de promoure el producte i consolidar la seva recuperació, amb la seva difusió i reconeixement.

Palmes i Moles de Sant Vicenç dels Horts

Des de l’any 1983 es fan aquestes pastes típiques d’ametlla, que fan referència als atributs del sant del poble, Sant Vicenç.

Les fan durant tot l’any a algunes pastisseries de la localitat i especialment per la Festa Major d’Hivern.

Tubs d’Orgue de Collbató

Els Tubs d’Orgue de Collbató

És el complement a la immersió en el món de l’orgue a Collbató: els tubs d’orgue són fabricats artesanalment amb galeta i xocolata i amb un treball curós i artesanal que caracteritza la feina ben feta, convertint-se en una delícia pel paladar.

Amb aquesta iniciativa es pretén configurar les activitats al voltant de l’orgue com un producte turístic que potenciï les visites a Collbató.

Es poden trobar en algunes pastisseries de Collbató i també d’Esparreguera.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here