Televisió de Catalunya amb col·laboració de la Generalitat, ha editat aquesta sèrie de documental per donar a conèixer aquests espais naturals, a través de vídeos de cinc minuts de durada, fent especial incidència en els seus valors naturals i culturals i també en els usos tradicionals de l’espai

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Xarxa Natura 2000 representa la iniciativa política europea per conservar la natura més important que s’ha portat a terme fins ara. Es tracta d’un conjunt d’espais naturals escampats per tot Europa que són protegits per la Comunitat Europea i que es caracteritzen pel fet de tenir hàbitats o espècies de la fauna autòctona considerades d’interès comunitari, bé sigui pel seu interès biològic o per la seva escassetat dins el marc de la Comunitat.

A Catalunya, la proposta d’espais inclosos dins la Xarxa Natura 2000 va ser aprovada el 5 de setembre del 2006, amb la designació de noves zones d’especial protecció per als ocells (ZEPA) i nous llocs d’importància comunitària (LIC). En total, més d’un centenar d’espais naturals catalans han estat inclosos en aquesta xarxa i han ocupat, en conjunt, més d’un milió d’hectàrees d’extensió, és a dir, gairebé una tercera part del territori del país.

La sèrie pretén donar a conèixer aquest patrimoni amb clips de cinc minuts sobre alguns (potser tots més endavant) d’aquests espais, fent especial incidència en els seus valors naturals i culturals i també en els usos tradicionals de l’espai.

El Delta del Llobregat, Collserola i les Costes del Garraf, són les zones del Baix Llobregat que formen part d’aquesta sèrie de documentals de petit format. Podeu veure els vídeos seguint els enllaços.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here