Després d’uns dies a Sant Joan Despí, ara s’instal·la a Molins de Rei i la setmana vinent visitarà Vallirana

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Bus Alícia és una unitat mòbil de la Fundació Alícia (ALImentació i CiènCIA) que té com a objectiu difondre bons hàbits alimentaris i que aquest mes de gener està de ruta pel Baix Llobregat.

Així, la setmana passada, del 8 al 12 de gener va visitar Sant Joan Despí, aquesta setmana, fins al dissabte 19 de gener està instal·lat a Molins de Rei, a la Plaça del Molí (espai interior) amb Passeig Terraplè, i del 22 al 26 de gener visitarà Vallirana, a la Pista del Parc Central.

El Bus Alícia obre les seves portes a escoles, famílies i entitats interessades en una variada oferta de tallers i activitats per tal d’incidir en una bona alimentació. Es pot visitar en horari de de 10:30 a 14 hores i de 15 a 19:30h.

Dins de la unitat mòbil hi ha quatre exposicions: Producte, Ingredient, Aliment i Nutrient, on s’explica quina es la tasca de la Fundació Alicia perquè tots i totes mengem millor. A través dels processos propis que es porten a terme en una cuina, s’incideix en conèixer els productes alimentaris, la temporalitat dels aliments, la importància de la relació entre la ciència i la cuina, el valor de la gastronomia local com patrimoni alimentari, la importància de tenir uns bons hàbits alimentari, etc.

El Bus Alícia, a banda de la seva part expositiva, proposa també una variada oferta d’activitats i tallers, tant per públic escolar, com per adults i famílies. Els tallers dirigits a l’alumnat dels centres educatius estan destinats a fomentar els bons hàbits alimentaris mitjançant la cuina, adaptant la dinàmica i continguts del taller segons l’edat dels participants.

Els tallers familiars estan adaptats a tots els públics a partir de 9 anys, tenen una hora de durada, i mostren com confeccionar un àpat equilibrat per a cada dia de la setmana, veient quina és la millor manera d’elaborar plats fàcils i ràpids per a tota la família, tenint en compte que el ritme de vida actual no permet dedicar massa temps a cuinar. En el taller es realitza una petita demostració de cuina per evidenciar el fet que es pot cuinar ràpid i al mateix temps sa, variat i divertit. El preu del taller és de 5€ per adult i de 3€ per infant.

També s’ofereixen tallers de cuina adreçats a persones amb restriccions alimentàries, les seves famílies, les persones que en tenen cura i el personal sanitari, com per exemple el taller sobre alimentació per a persones amb diabetis, amb al·lèrgies i intoleràncies (gluten, ou, làctic), per a persones grans, etc. El preu del taller és de 10€ per persona.

El Bus Alícia, segons l’època de l’any i l’emplaçament on està situat, també ofereix tallers fets amb aliments de proximitat, temporada i autòctons de cada regió. És un taller adreçat a associacions, entitats i persones interessats en la cuina regional i de temporada, on aprofitant la museïtzació del bus es treballa el producte de temporada, de proximitat, les conserves, la tradició dels territoris, etc. El preu del taller és de 10€ per persona.

Foto: Fundació Alícia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here