Per al consistori, la decisió de la Generalitat de reduir significativament el finançament d’aquest servei es considera “Arbitrària, poc meditada i s’ha adoptat sense atendre les circumstàncies de cada cas”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]avant la decisió de la Generalitat de reduir notablement, a partir d’aquest curs, l’aportació econòmica que destinava al servei de transport escolar no obligatori, l’Ajuntament de Sant Esteve ha aprovat una línea d’ajuts socials per aquest concepte destinats a les famílies més desfavorides. L’objectiu és garantir des de la regidoria de Benestar Social que les famílies que requereixin l’ús d’aquest servei, puguin accedir-hi i, per tant, ajudar-les a afrontar la totalitat o part de les despeses que ocasiona l’escolaritat dels seus fills.

La regulació d’aquests ajuts es basa en la situació econòmica de la unitat familiar i en les dificultats d’accessibilitat de la llar al centre educatiu. Així, són requisits imprescindibles per acollir-se a la subvenció: tenir una renda per càpita inferior a 8.000€ bruts anuals i que la distància del domicili familiar fins el centre escolar, sigui igual o superior a 1.000 metres.

El transport escolar no obligatori és un servei adreçat als alumnes que tenen oferta educativa del seu nivell en el municipi de residència i, per motius de dispersió o per circumstàncies especials, és necessari l’establiment del servei. En el cas de Sant Esteve ha estat, fins l’any passat, un servei gratuït, finançat majoritàriament per la Generalitat a través del Consell Comarcal, i la resta amb una  aportació per part de l’ajuntament per garantir-ne la gratuïtat a les famílies. Fins al curs passat, el nombre d’usuaris era d’un centenar, una xifra que s’ha anat reduint fins arribar a la setantena.

Tot i la decisió de la Generalitat, que suposa per a les famílies usuàries un cost d’1,5 euros per infant i dia, l’Ajuntament de Sant Esteve mantindrà la seva aportació pel servei, que ve fent des de l’any 2008, però la redistribuirà mitjançant aquests ajuts. Així mateix, el consistori sesrovirenc assumirà el cost del primer trimestre del curs, sense repercutir-ho a les famílies.

Pel govern del municipi, la decisió de la Generalitat de reduir dràsticament el finançament d’aquest servei és “Arbitrària, poc meditada i s’ha adoptat sense atendre les circumstàncies de cada cas”. L’Ajuntament traslladarà al Departament d’Ensenyament la seva disconformitat amb la mesura i el malestar que ha generat entre les famílies que necessiten fer-ne ús.

Sant Esteve Sesrovires, amb un territori de 19 km2, presenta per les seves característiques una important disseminació de la població. A més, per a algunes famílies, la supressió de la gratuïtat d’aquest servei en l’actual context de crisi econòmica, pot dificultar –los l’acompanyament dels seus fills als centres educatius.

Per al regidor d’Educació, “La Generalitat no pot oblidar que es tracta d’ensenyament obligatori i, per tant, ha de garantir l’accés a tots els escolars i vetllar perquè les condicions econòmiques de les famílies no siguin motiu d’una desigualtat d’oportunitats dels nostres infants”. En el mateix sentit s’ha manifestat la regidora de Benestar Social, Maria Jesús Rodríguez, que ha reivindicat “L’educació com un dels pilars de l’Estat del Benestar i un dret dels infants i, per tant, tots estem obligats a treballar per l’igualtat d’oportunitats en l’accés al sistema educatiu”.

 

Foto titular: Extreta de la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here