La Fira arriba enguany a la 162a edició incorporant novetats i amb vocació d’atreure visitants d’arreu de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l primer cap de setmana del mes de febrer hi ha una cita ineludible al Baix Llobregat: la Fira de la Candelera de Molins de Rei, que arriba a la seva 162a edició plena de vitalitat tot i el context econòmic que vivim.

“En moments de crisi l’Ajuntament confia més que mai en els seus productes, que són la Fira de la Candelera i el comerç del municipi”, afirma Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei.

Paz considera que algunes de les mesures que es recomanen des d’àmbits macro-econòmics i que s’estan aplicant al nostre país, com l’austeritat, estan creant “un cercle maliciós de desconfiança i aturada econòmica”. “I front això nosaltres agafem un altre camí i creiem en la Fira, que interpel·la aquest cercle i que no és una despesa, sinó la millor inversió que podem fer per Molins de Rei”, afirma de forma taxativa.

La Fira de la Candelera, que omplirà els carrers de Molins de Rei l’1, 2 i 3 de febrer,  tindrà 50.000m2 de recinte firal, superarà el llindar dels 800 expositors i s’espera que la visitin prop de mig milió de persones.

“Creiem en la Fira de la Candelera com a generadora d’oportunitats i per això reclamem el suport de la resta d’administracions: volem que apostin per la Fira igual que ho fa l’Ajuntament de Molins de Rei pel bé que fa la Fira no només a la nostra vila, sinó a tot el país”, explica Paz.

Per tal de mostrar aquest impacte econòmic positiu de la Fira de la Candelera, en l’edició d’enguany es farà un estudi d’impacte econòmic analitzant diferents vectors: com la contractació tant entre les empreses del municipi com entre els expositors, el consum dels visitants en hosteleria, les vendes del comerç i dels expositors, etc.

La Fira de la Candelera es continua renovant

“Com cada any ens esforcem per incorporar novetats, tot i la contenció pressupostària, i enguany la gran aposta és la Fira de la Natura, que incorpora tot el que té a veure amb aquest àmbit”, explica Joaquim Martí, tinent d’alcalde i regidor de Fira de l’Ajuntament de Molins de Rei.

La Fira de la Natura és una evolució de la Fira Ecològica que se celebrava en el marc de la Fira de la Candelera. Així, a banda dels expositors habituals de producte ecològic, ara també hi tindran cabuda empreses de construcció sostenible i aquelles que es dediquen a l’elaboració d’horts urbans i jardins verticals.

Així, a la Fira de la Natura, ubicada al Pati del Palau de Requesens, es faran tallers d’horta i tallers d’herbes aromàtiques per a infants, hi haurà circuits de bicicletes convencionals i elèctriques i una mostra d’oficis (ceràmica, forja, bufador de vidre, etc.).

Una altra de les novetats de la 162a Fira de la Candelera serà la retransmissió en directe per internet d’allò que succeeixi en alguns punts del recinte, la connexió wifi i la megafonia sense fils, gràcies a la col·laboració d’una empresa del municipi.

A la plaça de la Llibertat s’hi ubicarà la 33a edició de la Fira de Vins i Caves, un dels sectors més visitats per les persones que s’apropen a la Fira de la Candelera, i que enguany tindrà a la DO Empordà com a denominació d’origen convidada.

La Fira del Planter, dels Arbres Fruiters i de la Jardineria s’instal·larà al voltant de l’esglèsia, on els visitants trobaran una mostra única a Catalunya de planter, arbres fruiters, flors i plantes ornamentals.

Un immens aparador del comerç local

Al passeig del Terraplé hi haurà una àmplia i diversa mostra de productes i serveis, així com un espai d’informació del comerç de Molins de Rei i un joc interactiu.

A la cantonada amb el carrer del Molí se situarà l’espai destinat al teixit industrial de la vila i es donaran a conèixer els serveis i activitats que s’organitzen dirigides a les empreses del sector.

En aquest espai també hi haurà la Fira de l’Alimentació, amb una àmplia i diversa varietat de productes alimentaris de qualitat, i la Fira de l’Automòbil, on s’exposaran les darreres novetats en automoció i de vehicles de quilòmetre 0.

Activitats de foment dels sectors econòmics clau i d’oci i lleure

La setmana prèvia a la Fira, el dimarts 29 i el dimecres 30 de gener, se celebraran les Jornades Tècniques Agràries, amb una ponència sobre fertilització de cultius a càrrec del Dr. Pere Villar de la Universitat de Lledia i una demostració de camp a l’explotació Can Fisas.

A mitjans de setmana, el dimecres 30 i el dijous 31 de gener, es realitzarà la 7ª Trobada Simultània d’Empreses (BNE), on les empreses seleccionades podran presentar-se cara a cara de forma àgil i dinàmica, i la Conferència empresarial sobre internacionalització a càrrec de Sixte Cambra, president del Port Barcelona.

Pel que fa a les activitats paral·leles d’oci i lleure en el marc de la 162a Fira de la Candelera, es podran visitar les exposicions “La riuada i la nevada de 1962. Quan el temps escriu els records” i “Cultures tribals”, a la sala d’exposicions de Ca n’Ametller i a l’Aula de Cultura de Caixa Penedès respectivament.

També es podrà veure “L’auca del Sr. Esteve”, a càrrec de Impuls, el dissabte 26 i el diumenge 27 de gener al Foment Cultural i Artístic i se celebrarà el concert de jazz de Colina Miralta Sambeat Trio a la Traska Truska el diumenge 27 de gener.

La solidaritat també té el seu espai en la Fira de la Candelera, amb la 7ª Marató de Donació de Sang del Baix Llobregat, que es portarà a terme el diumenge 3 de febrer al Foment Cultural i Artístic, i la recollida d’aliments de la Fundació del Banc d’Aliments, que recollirà productes alimentaris el dissabte i el diumenge de la Fira de la Candelera a la Plaça del Mercat.

Des de l’Ajuntament confien que la Fira continuarà sent un pol d’atracció de visitants: “la Fira pot continuar creixent, des del Baix Llobregat cap a l’Àrea Metropolitana, i d’aquí cap a la resta del país”, afirma Xavi Paz.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here