Els pilots protesten contra la nova normativa europea que amplia fins a 22 hores la jornada de les tripulacions aèries. El sindicat SEPLA assegura que treballar més de 12 hores seguides pot posar en risc la seguretat aèria

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]na trentena de pilots es van concentrar ahir a la T1 de l’Aeroport del Prat en protesta contra la nova normativa europea que regula els temps de treball i descans de les tripulacions aèries i que contempla ampliar de 16 a 22 hores la jornada laboral del col·lectiu.

El sindicat SEPLA va denunciar que l’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) està passant per alt les recomanacions de la comunitat científica que alerta que les jornades de més de 12 hores poden generar fatiga a la tripulació posant en risc la seguretat aèria.

La protesta, convocada pel sindicat europeu de pilots, s’ha produït en 22 aeroports de la UE per exigir als eurodiputats i als ministres de transport  dels països de la Unió, que rectifiquin.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here