Diverses localitats del Baix Llobregat van viure ahir concentracions a la porta dels consistoris entre les 19 i les 20h, en resposta a la convocatòria de l’Assemblea Nacional Catalana, que va demanar que la ciutadania donés suport d’aquesta manera a l’aprovació de la Declaració de Sobirania al Parlament de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Begues es va afegir a la iniciativa de l’Associació de Municipis per la Independència i de l’Assemblea Nacional Catalana que ahir van convocar ciutadans i ciutadanes davant tots els ajuntaments de Catalunya. L’objectiu de la convocatòria va ser el de donar suport a la Declaració de Sobirania que ahir va seguir el séu procés d’aprovació al Parlament de Catalunya.

En el decurs de la concentració, l’alcaldessa de Begues i el representant de l’ANC del municipi van fer la lectura del manifest de l’Associació de Municipis per la Independència.

L’Ajuntament de Cervelló, també es va sumar a la convocatòria d’aquest acte simbòlic que es va celebrar de manera simultània amb molts Ajuntaments de Catalunya, i on es va fer lectura del manifest sobre la declaració de Sobirania del Poble de Catalunya i el Procés de Transició Nacional, coincidint amb el séu debat i votació al Parlament.

L’Ajuntament del Papiol  també va recolzar la convocatòria organitzada en suport a la Declaració d’Independència del poble de Catalunya. La concentració va tenir lloc a les set de la tarda a la plaça de la vila, davant del mateix Ajuntament del poble; així com als Ajuntaments de La Palma de Cervelló i Martorell.

La localitat de Sant Climent, també va viure una concentració, convocada per l’Assemblea de Sant Climent per la Independència, integrada en l’ANC, amb el suport de l’Ajuntament de la localitat, integrat en l’Associació de Municipis per la independència (AMI) i amb el suport de diverses entitats de la localitat.

D’altres localitat baixllobregatines van celebrar les concentracions sense l’explícit recolzament dels séus consistoris, com va ser el cas d’Olesa de Montserrat, on la convocatòria la va fer “Olesa per la Independència”, adscrita a l’Assemblea Nacional Catalana.

Albert Amat, portaveu de la Plataforma, va fer una crida a participar de la concentració, tot assegurant que “és un dia històric” ja que la declaració de sobirania, va afirmar, és una peça essencial en el camí cap a l’Estat propi.

La mateixa situació es va donar a Sant Just Desvern -on la concentració va ser convocada per “Sant Just per la Independència”-, Cornellà o Sant Feliu.

El Manifest que va acompanyar les convocatòries va ser el següent:

CONSIDEREM
1.- Que Catalunya s’ha format com a nació al llarg de deu segles, amb una llengua i unes formes de vida pròpies, en l’ordre social i econòmic, en l’ordre intel·lectual i espiritual i en l’ordre jurídic i polític.

2.- Que a conseqüència de la derrota de 1714, les institucions catalanes foren abolides i Catalunya fou annexada “per dret de conquesta” a Castella com a província seva.

3.- Que Catalunya ha resistit l’agressió permanent de l’Estat espanyol durant aquests tres-cents anys i que tots els intents d’encabir i trobar un encaix polític entre Catalunya i l’Estat espanyol, inclosos els trenta anys d’autonomisme, han fracassat.

4.- Que la pertinença a l’estat limita conscientment les potencialitats del nostre desenvolupament econòmic i cultural, i atempta clarament contra la cohesió de la societat catalana per l’espoli que pateix la nostra nació i per la limitada capacitat de decisió i d’autogovern que permet l’autonomia.

5.- Que després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol de 28 de juny de 2010, s’ha fet del tot evident que només tenim dues vies: o bé desaparèixer com a nació o, per contra, iniciar un procés d’independència que ens porti a la constitució del nostre propi Estat. 

6.- Que la manifestació del passat Onze de setembre ha estat el punt culminant d’un procés de presa de consciència i de mobilització sense precedents, que representa l’inici de l’etapa final del procés d’independència de Catalunya. Els resultats de les eleccions al Parlament del 25N, a més, han posat de manifest que hi ha una àmplia majoria social disposada a exercir el dret a decidir i a assumir-ne les conseqüències. 

7.- Que l’objectiu prioritari del Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya ha de ser la construcció del marc legal que faci possible la celebració d’una Consulta vinculant al poble de Catalunya, amb una pregunta clara i inequívoca, que compti amb la supervisió internacional com a requisit per l’acceptació del seu resultat.

8.- Que ha arribat l’hora d’unir esforços per tal que les voluntats actuals a favor de la sobirania s’agrupin i esdevinguin majoritàries per vies democràtiques, com a condició indispensable per exercir el dret d’autodeterminació.

MANIFESTEM
1.- El nostre suport a la nostra màxima institució nacional, el Parlament de Catalunya, per l’aprovació de la Declaració de Sobirania del Poble de Catalunya, que explicita que el poble català és subjecte polític i jurídic plenament sobirà per a decidir per si mateix el seu futur, sense ingerències externes de cap tipus. Aprovada per una àmplia majoria parlamentària, la Declaració és transcendental ja que ningú, des de l’estricta aplicació del dret internacional, ja no podrà negar a Catalunya l’exercici del dret a l’autodeterminació.

2.- La nostra ferma voluntat que el Parlament de Catalunya convoqui, tan aviat com ho consideri convenient i no més enllà del 2014, el referèndum o consulta perquè el poble català pugui exercir el seu dret de lliure decisió i, si aquesta és la seva voluntat majoritària, que Catalunya esdevingui un nou estat d’Europa.

3.- El nostre compromís de treballar per aconseguir el suport majoritari del poble català a la constitució de l’Estat propi, fent arribar a tots els nostres conciutadans les raons que ho avalen i convidant-los a participar en la construcció d’un Estat al servei d’una societat més lliure, justa, pròspera i profundament democràtica.

És per tot això que fem una CRIDA

A col·laborar en el procés d’independència i participar activament en la campanya per a ampliar i consolidar la majoria social favorable a l’Estat propi que declarem iniciada en aquest acte. És el moment d’arribar a tots els racons del país per tal que quan els ciutadans de Catalunya exercim el dret a l’autodeterminació ho fem de forma clara i inequívoca pel sí a la llibertat i al nostre futur com a poble. 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here