La companyia, originària del Baix Llobregat, ha rebut aquesta distinció per la incorporació dels elements propis del teatre popular en els seus espectacles

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a companyia de teatre, nascuda al Baix Llobregat, en concret a Olesa de Montserrat, ha rebut el Premi Joan Amades de Cultura Popular 2012 en reconeixement els seus 40 anys de trajectòria professional i pel seu “compromís” amb la cultura popular i tradicional catalana.

Comediants va néixer un mes de juny de l’any 1972 a Olesa de Montserrat representant la seva primera obra: NON PLUS PLIS, una al·legoria de les festes populars i les tradicions catalanes dutes a l’escenari.

Des d’aleshores han esdevingut un referent al panorama teatral mundial, actuant en escenaris de més de 100 països i mantenint sempre un criteri: reflectir el teatre popular en els seus espectacles. És precisament per això que han rebut el premi Joan Amades 2012, que té per objectiu prestigiar, reconèixer i fer públiques les trajectòries de persones i organitzacions que han destacat en l’estudi, la promoció i la dinamització de la cultura popular i tradicional catalana.

Els Comediants estan enguany celebrant el seu 40è aniversari i per això estan editant un documental que explicarà la seva trajectòria i recopilant les moltes músiques que han creat pels seus espectacles per editar-les en un CD.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here