L’Espai Natural del Remolar-Filipines ha estat l’escollit, al Delta del Llobregat, per celebrar el proper 2 de febrer aquest Dia Mundial de les Zones Humides, amb una visita a aquest espai natural situat a Viladecans, que començarà a les 11 del matí

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n aquesta data es commemora la signatura, el 1971, de la Convenció Ramsar, que té per objecte la conservació i ús racional de les zones humides i els seus recursos, tot contribuint al desenvolupament sostenible del món.

El Delta del Llobregat, la tercera zona humida més important de Catalunya, se suma a la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides oferint a la ciutadania una passejada guiada gratuïta de dues hores per conèixer i gaudir de l’Espai Natural del Remolar. Un terreny amb una important diversitat biològica i un magnífic paisatge.

La Reserva Natural del Remolar-Filipines té una superfície de 174 hectàrees i compta amb el Remolar, l’estany més important del Delta del Llobregat, i la maresma de les Filipines. El paratge és una extraordinària mostra dels ambients humits que caracteritzen el Delta del Llobregat.

A la zona d’influència de la reserva, la riera de Sant Climent s’ha convertit en un nou estany d’aigües permanents, que permet passejar fins a la platja dins d’un entorn natural. Les persones visitants, a més de gaudir d’un paisatge bonic i tranquil, hi podran observar comunitats florístiquea pròpies d’ambients deltaics i nombroses espècies d’aus, d’entre les quals destaquen les aquàtiques.

Les persones que vulguin participar a la visita, que començarà a les 11 del matí a la barrera del camí de la Vidala (a tocar de l’antiga autovia), s’han d’inscriure prèviament al telèfon 93 479 32 01. Els vehicles es poden estacionar en el pàrquing proper.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here