Organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunya, en aquesta disciplina esportiva competeixen junts gos i amo

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]esenes de persones van participar diumenge passat, en el I Canicross de Gavà organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà.

El Canicross és una disciplina esportiva que consisteix en córrer lligat a un gos. El gos utilitza un arnés de tir i ajuda al corredor estirant d’ell mitjançant una línia de tir amortidor que els uneix. Es desenvolupa principalment per circuits de terra o muntanya i està indicat per a les persones aficionades a la natura i als animals.

A Europa es coneix el Canicross com una categoria del mushing (trineu de gossos) des de fa més de 15 anys. Però fa uns 10 anys és quan es van començar a organitzar competicions específiques de Canicross, i l’any 2005 es va realitzar el primer campionat europeu d’aquesta disciplina.

Gairebé qualsevol tipus de gos s’admet en competició, sempre que tingui aptituds per a córrer, estigui en bona forma física i tingui més d’1 any d’edat. De fet no es posa cap restricció de raça, tan sols es necessita que estigui en bona forma i que sigui capaç d’aguantar diversos quilòmetres al ritme de carrera.

El circuit de la ciutat de Gavà va consistir en 12,5 quilòmetres i 300 metres de desnivell acumulat, i es va desenvolupar per pistes i corriols de la zona forestal de Gavà, amb la voluntat de donar a conèixer un paratge proper a la ciutat que sovint és del tot desconegut.

 

Foto titular: Extreta de la pàgina web http://www.canicross.es

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here